Ogórki w zalewie curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ogórki w zalewie curry

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 litry

350 mililitrów

3 szklanki

2 sztuki

15 sztuk

8 sztuk

4 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę doprowadzamy do wrzenia, dodajemy delikat, kostki czosnkowe, cukier, ocet i curry. Mieszamy i studzimy.

Krok 2

Ogórki i paprykę kroimy w paski i wkładamy do słoików. Do każdego słoika wkładamy po liściu laurowym i kilka ziarenek pieprzu.

Krok 3

Zalewamy przygotowaną zalewą i zakręcamy.

Krok 4

Wstawiamy do garnka z gorącą wodą i gotujemy 5 minut, a następnie odstawiamy odwrócone do ostygnięcia. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogórki w zalewie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogórki w zalewie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogórki w zalewie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogórki w zalewie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogórki w zalewie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogórki w zalewie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogórki w zalewie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ogórki w zalewie curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej