
Składniki
4 litry
350 mililitrów
3 szklanki
2 sztuki
15 sztuk
8 sztuk
4 łyżki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wodę doprowadzamy do wrzenia, dodajemy delikat, kostki czosnkowe, cukier, ocet i curry. Mieszamy i studzimy.
Krok 2
Ogórki i paprykę kroimy w paski i wkładamy do słoików. Do każdego słoika wkładamy po liściu laurowym i kilka ziarenek pieprzu.
Krok 3
Zalewamy przygotowaną zalewą i zakręcamy.
Krok 4
Wstawiamy do garnka z gorącą wodą i gotujemy 5 minut, a następnie odstawiamy odwrócone do ostygnięcia. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej