
Składniki
4 litry
350 mililitrów
3 szklanki
2 sztuki
15 sztuk
8 sztuk
4 łyżki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wodę doprowadzamy do wrzenia, dodajemy delikat, kostki czosnkowe, cukier, ocet i curry. Mieszamy i studzimy.
Krok 2
Ogórki i paprykę kroimy w paski i wkładamy do słoików. Do każdego słoika wkładamy po liściu laurowym i kilka ziarenek pieprzu.
Krok 3
Zalewamy przygotowaną zalewą i zakręcamy.
Krok 4
Wstawiamy do garnka z gorącą wodą i gotujemy 5 minut, a następnie odstawiamy odwrócone do ostygnięcia. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej