Ogórki w zalewie curry

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 litry

350 mililitrów

3 szklanki

2 sztuki

15 sztuk

8 sztuk

4 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę doprowadzamy do wrzenia, dodajemy delikat, kostki czosnkowe, cukier, ocet i curry. Mieszamy i studzimy.

Krok 2

Ogórki i paprykę kroimy w paski i wkładamy do słoików. Do każdego słoika wkładamy po liściu laurowym i kilka ziarenek pieprzu.

Krok 3

Zalewamy przygotowaną zalewą i zakręcamy.

Krok 4

Wstawiamy do garnka z gorącą wodą i gotujemy 5 minut, a następnie odstawiamy odwrócone do ostygnięcia. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogórki w zalewie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogórki w zalewie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogórki w zalewie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogórki w zalewie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogórki w zalewie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogórki w zalewie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogórki w zalewie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Domowe hot dogi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej