
Składniki
2 łyżeczki
800 gramów
3 sztuki
1 szklanka
0.33 szklanki
1 sztuka
1 szklanka
2 szklanki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
obrać jabłka i skropić sokiem z cytryny
Krok 2
oddzielić żółtka od białek. żółtka utrzeć z cukrem
Krok 3
dodać miękkie masło i mleko. rozmieszać dokładnie
Krok 4
ubić białka, dodać do masy i delikatnie wymieszać
Krok 5
dodać jabłka i delikatnie wymieszać
Krok 6
formę natrzeć masłem i wysypać bułką tartą
Krok 7
wylać ciasto do formy i posypać orzechami
Krok 8
piec około godziny w 170°. Sprawdzić patyczkiem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej