Włoskie ciasto z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie ciasto z jabłkami

Autor: Tomasz Rog

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

800 gramów

3 sztuki

1 szklanka

0.33 szklanki

1 sztuka

1 szklanka

2 szklanki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

obrać jabłka i skropić sokiem z cytryny

Krok 2

oddzielić żółtka od białek. żółtka utrzeć z cukrem

Krok 3

dodać miękkie masło i mleko. rozmieszać dokładnie

Krok 4

ubić białka, dodać do masy i delikatnie wymieszać

Krok 5

dodać jabłka i delikatnie wymieszać

Krok 6

formę natrzeć masłem i wysypać bułką tartą

Krok 7

wylać ciasto do formy i posypać orzechami

Krok 8

piec około godziny w 170°. Sprawdzić patyczkiem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej