
Składniki
2 łyżeczki
800 gramów
3 sztuki
1 szklanka
0.33 szklanki
1 sztuka
1 szklanka
2 szklanki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
obrać jabłka i skropić sokiem z cytryny
Krok 2
oddzielić żółtka od białek. żółtka utrzeć z cukrem
Krok 3
dodać miękkie masło i mleko. rozmieszać dokładnie
Krok 4
ubić białka, dodać do masy i delikatnie wymieszać
Krok 5
dodać jabłka i delikatnie wymieszać
Krok 6
formę natrzeć masłem i wysypać bułką tartą
Krok 7
wylać ciasto do formy i posypać orzechami
Krok 8
piec około godziny w 170°. Sprawdzić patyczkiem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej