Włoskie ciasto z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie ciasto z jabłkami

Autor: Tomasz Rog

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

800 gramów

3 sztuki

1 szklanka

0.33 szklanki

1 sztuka

1 szklanka

2 szklanki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

obrać jabłka i skropić sokiem z cytryny

Krok 2

oddzielić żółtka od białek. żółtka utrzeć z cukrem

Krok 3

dodać miękkie masło i mleko. rozmieszać dokładnie

Krok 4

ubić białka, dodać do masy i delikatnie wymieszać

Krok 5

dodać jabłka i delikatnie wymieszać

Krok 6

formę natrzeć masłem i wysypać bułką tartą

Krok 7

wylać ciasto do formy i posypać orzechami

Krok 8

piec około godziny w 170°. Sprawdzić patyczkiem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Piersi z kurczaka w sosie
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej