Szarlotka biszkoptowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

17

24 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

391 osób wydrukowało

Pobierz pdf

232 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 opakowanie

2 szklanki

3 sztuki

0.75 szklanki

250 mililitrów

2 łyżeczki

1 opakowanie

1 szczypta

nadzienie:

1 kilogram

0.75 szklanki

1 łyżeczka

dodatki:

250 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, cukier, cukier waniliowy, 2 jajka, 1 żółtko, śmietanę, roztopioną Kasię, proszek do pieczenia i sól połączyć. Ubić mikserem na jednolitą masę.

Krok 2

Połowę ciasta wylać na blachę wysmarowaną Kasią i posypaną bułką tartą.

Krok 3

Piec w nagrzanym piekarniku w 190 stopniach, aż się zrumieni.

Krok 4

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce, dodać cukier i cynamon. Chwilkę dusić.

Krok 5

Upieczone gorące ciasto posmarować białkiem, ułożyć na nim uduszone jabłka i przykryć pozostałym ciastem.

Krok 6

Piec w tej samej temperaturze.

Krok 7

Przestudzone ciasto udekorować bitą śmietaną.

1

Opinie o przepisie

  • elzbieta werecha

    elzbieta werecha, 12.11.2017

    Pychotka zawsze sie udaje.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szarlotka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szarlotka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szarlotka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szarlotka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szarlotka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szarlotka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szarlotka biszkoptowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej