
Składniki
1 szklanka
1 szklanka
1 szklanka
1 łyżeczka
1 kilogram
3 łyżki
1 sztuka
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
WYMIESZAĆ: KASZĘ, MĄKĘ, CUKIER, PROSZEK.
Krok 2
JABŁKA ZETRZEĆ NA GRUBEJ TARCE, DODAĆ CUKIER I CUKIER WANILIOWY.
Krok 3
TORTOWNICĘ WYSMAROWAĆ TŁUSZCZEM, WYSYPAĆ TARTĄ BUŁKĄ.
Krok 4
WYSYPUJEMY RÓWNO NA DNO TORTOWNICY MIESZANINY, NA TO KŁADZIEMY POŁOWĘ STARTYCH JABŁEK.
Krok 5
ZNÓW WYSYPUJEMY 1/3 MIESZANINY I PRZYKRYWAMY RESZTĄ JABŁEK.
Krok 6
OSTATNIĄ WARSTWĘ STANOWI SYPKA MIESZANINA, NA KTÓRĄ ROZKŁADAMY PŁATKI MARGARYNY.
Krok 7
WSTAWIĆ DO NAGRZANEGO DO 200 STOPNI PIEKARNIKA I PIEC 45-50 MIN.
Krok 8
ŁADNIE ZRUMIENIONĄ SZARLOTKĘ POSYPAĆ CUKREM PUDREM.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej