
Składniki
1 szklanka
1 szklanka
1 szklanka
1 łyżeczka
1 kilogram
3 łyżki
1 sztuka
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
WYMIESZAĆ: KASZĘ, MĄKĘ, CUKIER, PROSZEK.
Krok 2
JABŁKA ZETRZEĆ NA GRUBEJ TARCE, DODAĆ CUKIER I CUKIER WANILIOWY.
Krok 3
TORTOWNICĘ WYSMAROWAĆ TŁUSZCZEM, WYSYPAĆ TARTĄ BUŁKĄ.
Krok 4
WYSYPUJEMY RÓWNO NA DNO TORTOWNICY MIESZANINY, NA TO KŁADZIEMY POŁOWĘ STARTYCH JABŁEK.
Krok 5
ZNÓW WYSYPUJEMY 1/3 MIESZANINY I PRZYKRYWAMY RESZTĄ JABŁEK.
Krok 6
OSTATNIĄ WARSTWĘ STANOWI SYPKA MIESZANINA, NA KTÓRĄ ROZKŁADAMY PŁATKI MARGARYNY.
Krok 7
WSTAWIĆ DO NAGRZANEGO DO 200 STOPNI PIEKARNIKA I PIEC 45-50 MIN.
Krok 8
ŁADNIE ZRUMIENIONĄ SZARLOTKĘ POSYPAĆ CUKREM PUDREM.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























