
Składniki
1 szklanka
1 szklanka
1 szklanka
1 łyżeczka
1 kilogram
3 łyżki
1 sztuka
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
WYMIESZAĆ: KASZĘ, MĄKĘ, CUKIER, PROSZEK.
Krok 2
JABŁKA ZETRZEĆ NA GRUBEJ TARCE, DODAĆ CUKIER I CUKIER WANILIOWY.
Krok 3
TORTOWNICĘ WYSMAROWAĆ TŁUSZCZEM, WYSYPAĆ TARTĄ BUŁKĄ.
Krok 4
WYSYPUJEMY RÓWNO NA DNO TORTOWNICY MIESZANINY, NA TO KŁADZIEMY POŁOWĘ STARTYCH JABŁEK.
Krok 5
ZNÓW WYSYPUJEMY 1/3 MIESZANINY I PRZYKRYWAMY RESZTĄ JABŁEK.
Krok 6
OSTATNIĄ WARSTWĘ STANOWI SYPKA MIESZANINA, NA KTÓRĄ ROZKŁADAMY PŁATKI MARGARYNY.
Krok 7
WSTAWIĆ DO NAGRZANEGO DO 200 STOPNI PIEKARNIKA I PIEC 45-50 MIN.
Krok 8
ŁADNIE ZRUMIENIONĄ SZARLOTKĘ POSYPAĆ CUKREM PUDREM.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej