SZARLOTKA SYPANA MAMY przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

SZARLOTKA SYPANA MAMY

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 kilogram

3 łyżki

1 sztuka

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

WYMIESZAĆ: KASZĘ, MĄKĘ, CUKIER, PROSZEK.

Krok 2

JABŁKA ZETRZEĆ NA GRUBEJ TARCE, DODAĆ CUKIER I CUKIER WANILIOWY.

Krok 3

TORTOWNICĘ WYSMAROWAĆ TŁUSZCZEM, WYSYPAĆ TARTĄ BUŁKĄ.

Krok 4

WYSYPUJEMY RÓWNO NA DNO TORTOWNICY MIESZANINY, NA TO KŁADZIEMY POŁOWĘ STARTYCH JABŁEK.

Krok 5

ZNÓW WYSYPUJEMY 1/3 MIESZANINY I PRZYKRYWAMY RESZTĄ JABŁEK.

Krok 6

OSTATNIĄ WARSTWĘ STANOWI SYPKA MIESZANINA, NA KTÓRĄ ROZKŁADAMY PŁATKI MARGARYNY.

Krok 7

WSTAWIĆ DO NAGRZANEGO DO 200 STOPNI PIEKARNIKA I PIEC 45-50 MIN.

Krok 8

ŁADNIE ZRUMIENIONĄ SZARLOTKĘ POSYPAĆ CUKREM PUDREM.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SZARLOTKA SYPANA MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SZARLOTKA SYPANA MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SZARLOTKA SYPANA MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SZARLOTKA SYPANA MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SZARLOTKA SYPANA MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SZARLOTKA SYPANA MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SZARLOTKA SYPANA MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • SZARLOTKA SYPANA MAMY - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej