SZARLOTKA SYPANA MAMY przepis – Zobacz na przepisy.pl

SZARLOTKA SYPANA MAMY

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 kilogram

3 łyżki

1 sztuka

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

WYMIESZAĆ: KASZĘ, MĄKĘ, CUKIER, PROSZEK.

Krok 2

JABŁKA ZETRZEĆ NA GRUBEJ TARCE, DODAĆ CUKIER I CUKIER WANILIOWY.

Krok 3

TORTOWNICĘ WYSMAROWAĆ TŁUSZCZEM, WYSYPAĆ TARTĄ BUŁKĄ.

Krok 4

WYSYPUJEMY RÓWNO NA DNO TORTOWNICY MIESZANINY, NA TO KŁADZIEMY POŁOWĘ STARTYCH JABŁEK.

Krok 5

ZNÓW WYSYPUJEMY 1/3 MIESZANINY I PRZYKRYWAMY RESZTĄ JABŁEK.

Krok 6

OSTATNIĄ WARSTWĘ STANOWI SYPKA MIESZANINA, NA KTÓRĄ ROZKŁADAMY PŁATKI MARGARYNY.

Krok 7

WSTAWIĆ DO NAGRZANEGO DO 200 STOPNI PIEKARNIKA I PIEC 45-50 MIN.

Krok 8

ŁADNIE ZRUMIENIONĄ SZARLOTKĘ POSYPAĆ CUKREM PUDREM.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SZARLOTKA SYPANA MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SZARLOTKA SYPANA MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SZARLOTKA SYPANA MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SZARLOTKA SYPANA MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SZARLOTKA SYPANA MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SZARLOTKA SYPANA MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SZARLOTKA SYPANA MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej