SZARLOTKA SYPANA MAMY przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

SZARLOTKA SYPANA MAMY

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 kilogram

3 łyżki

1 sztuka

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

WYMIESZAĆ: KASZĘ, MĄKĘ, CUKIER, PROSZEK.

Krok 2

JABŁKA ZETRZEĆ NA GRUBEJ TARCE, DODAĆ CUKIER I CUKIER WANILIOWY.

Krok 3

TORTOWNICĘ WYSMAROWAĆ TŁUSZCZEM, WYSYPAĆ TARTĄ BUŁKĄ.

Krok 4

WYSYPUJEMY RÓWNO NA DNO TORTOWNICY MIESZANINY, NA TO KŁADZIEMY POŁOWĘ STARTYCH JABŁEK.

Krok 5

ZNÓW WYSYPUJEMY 1/3 MIESZANINY I PRZYKRYWAMY RESZTĄ JABŁEK.

Krok 6

OSTATNIĄ WARSTWĘ STANOWI SYPKA MIESZANINA, NA KTÓRĄ ROZKŁADAMY PŁATKI MARGARYNY.

Krok 7

WSTAWIĆ DO NAGRZANEGO DO 200 STOPNI PIEKARNIKA I PIEC 45-50 MIN.

Krok 8

ŁADNIE ZRUMIENIONĄ SZARLOTKĘ POSYPAĆ CUKREM PUDREM.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SZARLOTKA SYPANA MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SZARLOTKA SYPANA MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SZARLOTKA SYPANA MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SZARLOTKA SYPANA MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SZARLOTKA SYPANA MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SZARLOTKA SYPANA MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SZARLOTKA SYPANA MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • SZARLOTKA SYPANA MAMY - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa fasolowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej