Jabłecznik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłecznik

Autor: Julia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

340 gramów

200 gramów

1 sztuka

80 gramów

2 łyżeczki

1.5 kilograma

3 łyżeczki

2 łyżeczki

1 łyżka

3 sztuki

190 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

zrobic ciasto kruche i włożycz na godzinę do lodówki. Wymieszać mąkę ,jajko, cukier,oraz masło i dobrzez zagnieść.

Krok 2

obrać I pokroić w kostkę jabłka. przełożyć do rondla dodac sok z cytryny cukier i cynamon dusić około 20min.

Krok 3

wolozycz do blachy połowę ciasta kruchego ponakuwac widelcem wyłożyć jabłka.

Krok 4

zrobić piankie. Do wysokiej miski dać bialka i lekko ubić potem stopniowo lyzka po łyżce dodawać cukier gdy cukier się dokładnie rozpuści dodać 2 łyżki skrobi (może być budyń beż cukru też 2 łyżki najlepj waniliowy)

Krok 5

wyłożyć piankę na ciasto na koni3c na samą górę zetrzeć pozostała część ciasta i wlozyc na piekarnika nagrzanego do 180° na 60min. SMACZNEGO!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej