Spaghetti z marynowanym kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z marynowanym kurczakiem

Autor: Katarzyna Skrzypczak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

4 sztuki

2 puszki

1 szklanka

0.5 sztuki

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku z osoloną wodą zagotowujemy makaron aż będzie miękki. Na rozgrzanej patelni smażymy kurczaka pokrojonego w kostkę i wcześniej zamarynowanego w przyprawie kurczaka z oliwą.

Krok 2

Do garnka lejemy odrobinę oleju, dwa słoiczki koncentratu pomidorowego, szklankę wody i ocet balsamiczny około pół z połowy szklanki aż do uzyskania idealnego smaku sosu. Wrazie potrzeby gdy sos będzie za gęsty można dolać wody.

Krok 3

Mortadele kroimy w małe kostki i smażymy na patelni tak długo aż uzyskamy z nich chrupiące grzanki lecz trzeba smażyć tak by ich nie przypalić gdy będą gotowe można je odstawić na bok.

Krok 4

Na talerz wykładamy makaron na nim układamy kurczaka, polewamy sosem, na sos kładziemy porządną łyżeczkę majonezu i posypujemy chrupiącymi grzankami. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z marynowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z marynowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z marynowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z marynowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z marynowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z marynowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z marynowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z marynowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej