Spaghetti z marynowanym kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z marynowanym kurczakiem

Autor: Katarzyna Skrzypczak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

4 sztuki

2 puszki

1 szklanka

0.5 sztuki

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku z osoloną wodą zagotowujemy makaron aż będzie miękki. Na rozgrzanej patelni smażymy kurczaka pokrojonego w kostkę i wcześniej zamarynowanego w przyprawie kurczaka z oliwą.

Krok 2

Do garnka lejemy odrobinę oleju, dwa słoiczki koncentratu pomidorowego, szklankę wody i ocet balsamiczny około pół z połowy szklanki aż do uzyskania idealnego smaku sosu. Wrazie potrzeby gdy sos będzie za gęsty można dolać wody.

Krok 3

Mortadele kroimy w małe kostki i smażymy na patelni tak długo aż uzyskamy z nich chrupiące grzanki lecz trzeba smażyć tak by ich nie przypalić gdy będą gotowe można je odstawić na bok.

Krok 4

Na talerz wykładamy makaron na nim układamy kurczaka, polewamy sosem, na sos kładziemy porządną łyżeczkę majonezu i posypujemy chrupiącymi grzankami. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z marynowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z marynowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z marynowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z marynowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z marynowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z marynowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z marynowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z marynowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej