Składniki
1 opakowanie
4 sztuki
2 puszki
1 szklanka
0.5 sztuki
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku z osoloną wodą zagotowujemy makaron aż będzie miękki. Na rozgrzanej patelni smażymy kurczaka pokrojonego w kostkę i wcześniej zamarynowanego w przyprawie kurczaka z oliwą.
Krok 2
Do garnka lejemy odrobinę oleju, dwa słoiczki koncentratu pomidorowego, szklankę wody i ocet balsamiczny około pół z połowy szklanki aż do uzyskania idealnego smaku sosu. Wrazie potrzeby gdy sos będzie za gęsty można dolać wody.
Krok 3
Mortadele kroimy w małe kostki i smażymy na patelni tak długo aż uzyskamy z nich chrupiące grzanki lecz trzeba smażyć tak by ich nie przypalić gdy będą gotowe można je odstawić na bok.
Krok 4
Na talerz wykładamy makaron na nim układamy kurczaka, polewamy sosem, na sos kładziemy porządną łyżeczkę majonezu i posypujemy chrupiącymi grzankami. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej