Pizza the foof emperor przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza the foof emperor

Autor: Artur Sitnik

ratingratingratingratingrating

12

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

5 gramów

10 gramów

210 mililitrów

1 łyżka

7 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zamiast wody lepiej dolać jasne piwo

Krok 2

Składniki mieszamy ok 15 min

Krok 3

Blat podsypujemy mąką, ciasto dzielimy na dwa placki.

Krok 4

Placki przykrywamy wilgotną ciepłą ścierką i odstawiamy na 35 min

Krok 5

Piekarnik ustawiamy na 250 stopni dół + wentylator

Krok 6

Placki smarujemy oliwą z obu stron. Papier do pieczenia dajemy pod i na placek. Rozwałkowujemy

Krok 7

Po 20 min. dziurkujemy widelcem smarujemy sosem i układamy dodatki.

Krok 8

Wrzucamy do piekarnika na 5 min i gotowe

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza the foof emperor - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza the foof emperor - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza the foof emperor - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza the foof emperor - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza the foof emperor - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza the foof emperor - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza the foof emperor - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza the foof emperor - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej