Pizza the foof emperor przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza the foof emperor

Autor: Artur Sitnik

ratingratingratingratingrating

12

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

5 gramów

10 gramów

210 mililitrów

1 łyżka

7 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zamiast wody lepiej dolać jasne piwo

Krok 2

Składniki mieszamy ok 15 min

Krok 3

Blat podsypujemy mąką, ciasto dzielimy na dwa placki.

Krok 4

Placki przykrywamy wilgotną ciepłą ścierką i odstawiamy na 35 min

Krok 5

Piekarnik ustawiamy na 250 stopni dół + wentylator

Krok 6

Placki smarujemy oliwą z obu stron. Papier do pieczenia dajemy pod i na placek. Rozwałkowujemy

Krok 7

Po 20 min. dziurkujemy widelcem smarujemy sosem i układamy dodatki.

Krok 8

Wrzucamy do piekarnika na 5 min i gotowe

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza the foof emperor - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza the foof emperor - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza the foof emperor - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza the foof emperor - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza the foof emperor - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza the foof emperor - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza the foof emperor - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza the foof emperor - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej