Pizza the foof emperor przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza the foof emperor

Autor: Artur Sitnik

ratingratingratingratingrating

12

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

5 gramów

10 gramów

210 mililitrów

1 łyżka

7 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zamiast wody lepiej dolać jasne piwo

Krok 2

Składniki mieszamy ok 15 min

Krok 3

Blat podsypujemy mąką, ciasto dzielimy na dwa placki.

Krok 4

Placki przykrywamy wilgotną ciepłą ścierką i odstawiamy na 35 min

Krok 5

Piekarnik ustawiamy na 250 stopni dół + wentylator

Krok 6

Placki smarujemy oliwą z obu stron. Papier do pieczenia dajemy pod i na placek. Rozwałkowujemy

Krok 7

Po 20 min. dziurkujemy widelcem smarujemy sosem i układamy dodatki.

Krok 8

Wrzucamy do piekarnika na 5 min i gotowe

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza the foof emperor - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza the foof emperor - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza the foof emperor - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza the foof emperor - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza the foof emperor - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza the foof emperor - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza the foof emperor - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza the foof emperor - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej