
Składniki
350 gramów
5 gramów
10 gramów
210 mililitrów
1 łyżka
7 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zamiast wody lepiej dolać jasne piwo
Krok 2
Składniki mieszamy ok 15 min
Krok 3
Blat podsypujemy mąką, ciasto dzielimy na dwa placki.
Krok 4
Placki przykrywamy wilgotną ciepłą ścierką i odstawiamy na 35 min
Krok 5
Piekarnik ustawiamy na 250 stopni dół + wentylator
Krok 6
Placki smarujemy oliwą z obu stron. Papier do pieczenia dajemy pod i na placek. Rozwałkowujemy
Krok 7
Po 20 min. dziurkujemy widelcem smarujemy sosem i układamy dodatki.
Krok 8
Wrzucamy do piekarnika na 5 min i gotowe
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej