
Składniki
350 gramów
5 gramów
10 gramów
210 mililitrów
1 łyżka
7 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zamiast wody lepiej dolać jasne piwo
Krok 2
Składniki mieszamy ok 15 min
Krok 3
Blat podsypujemy mąką, ciasto dzielimy na dwa placki.
Krok 4
Placki przykrywamy wilgotną ciepłą ścierką i odstawiamy na 35 min
Krok 5
Piekarnik ustawiamy na 250 stopni dół + wentylator
Krok 6
Placki smarujemy oliwą z obu stron. Papier do pieczenia dajemy pod i na placek. Rozwałkowujemy
Krok 7
Po 20 min. dziurkujemy widelcem smarujemy sosem i układamy dodatki.
Krok 8
Wrzucamy do piekarnika na 5 min i gotowe
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej