Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i warzywami i parówką
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
1 opakowanie
4 sztuki
1 puszka
1 opakowanie
2 sztuki
6 sztuk
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotujemy ziemniaki w mundurkach . Po ugotowaniu , ziemniaki muszą ostygnąć . Gdy są już chłodne obieramy ze skóry . I kroimy na desce w plastry . Odstawiamy na potem . . .
Krok 2
Kroimy parówki i cebulę obieramy i kroimy w pół księżyce . Myjemy i Kroimy pieczarki . . .
Krok 3
Na dużej patelni smażymy cebulę i parówki na nie wielkiej ilości oleju wraz z pieczarkami . Smażymy na złoty kolor . . .
Krok 4
Na innej dużej patelni smażymy warzywa na patelnie na niewielkiej ilości oleju pod przykryciem . Po chwili dodajemy troszkę wody , aby warzywa zmiękły . Dusić do 15 minut . Po tym czasie warzywa zmiękną . . .
Krok 5
Do naszych warzyw dodajemy nasze smażone pieczarki z parówką i cebulą i dajemy pomidory z puszki do naszej patelni . Dodajemy wszystkie przyprawy . Wszystko mieszamy i podgrzewamy . . .
Krok 6
Do brytfanki kładziemy plastry ziemniaków . Na górę dajemy trochę farszu i wygładzamy . Kładziemy plastry sera . Znowu dajemy ziemniaki i nakładamy farszu i wygładzamy . I znowu warstwy sera . I na koniec znowu ziemniaki i całą zawartość farszu i wygładzamy . I na sam koniec ser . . .

Krok 7
Zdjęcie potrawy . . .

Krok 8
Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach . Można też piec w rożnie .

Krok 9
Smacznego !!!

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej