
Składniki
6 sztuk
1 sztuka
6 łyżek
8 łyżek
1.5 szklanki
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
3 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
UBIĆ: JAJKA, CUKIER, MĄKI, MARGARYNA, OLEJ, OCET, PROSZEK.
Krok 2
PIEC OK. 45 MIN.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej