BABKA PANI ANI Z MAZUR przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

BABKA PANI ANI Z MAZUR

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

6 łyżek

8 łyżek

1.5 szklanki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

UBIĆ: JAJKA, CUKIER, MĄKI, MARGARYNA, OLEJ, OCET, PROSZEK.

Krok 2

PIEC OK. 45 MIN.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BABKA PANI ANI Z MAZUR - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BABKA PANI ANI Z MAZUR - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BABKA PANI ANI Z MAZUR - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BABKA PANI ANI Z MAZUR - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BABKA PANI ANI Z MAZUR - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BABKA PANI ANI Z MAZUR - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BABKA PANI ANI Z MAZUR - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • BABKA PANI ANI Z MAZUR - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej