Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami

Autor: Andrzej

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

300 gramów

1 sztuka

2 sztuki

250 gramów

1 pęczek

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotować w osolonej wodzie.

Krok 2

Sos: cebulę i mięso pokroić w kostkę. Kurczaka doprawić solą i pieprzem. Na patelni podsmażyć cebulę, dodać mięso i smażyć aż się zarumieni z dwóch stron. Następnie dodać pieczarki, smażyć wszystko aż pieczarki puszczą wodę. Dodać serek Mascarpone i doprawić solą i pieprzem do smaku. Dusić na wolnym ogniu około 10 min.

Krok 3

Całość posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej