Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami

Autor: Andrzej

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

300 gramów

1 sztuka

2 sztuki

250 gramów

1 pęczek

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotować w osolonej wodzie.

Krok 2

Sos: cebulę i mięso pokroić w kostkę. Kurczaka doprawić solą i pieprzem. Na patelni podsmażyć cebulę, dodać mięso i smażyć aż się zarumieni z dwóch stron. Następnie dodać pieczarki, smażyć wszystko aż pieczarki puszczą wodę. Dodać serek Mascarpone i doprawić solą i pieprzem do smaku. Dusić na wolnym ogniu około 10 min.

Krok 3

Całość posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej