Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami

Autor: Andrzej

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

300 gramów

1 sztuka

2 sztuki

250 gramów

1 pęczek

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotować w osolonej wodzie.

Krok 2

Sos: cebulę i mięso pokroić w kostkę. Kurczaka doprawić solą i pieprzem. Na patelni podsmażyć cebulę, dodać mięso i smażyć aż się zarumieni z dwóch stron. Następnie dodać pieczarki, smażyć wszystko aż pieczarki puszczą wodę. Dodać serek Mascarpone i doprawić solą i pieprzem do smaku. Dusić na wolnym ogniu około 10 min.

Krok 3

Całość posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z serkiem mascarpone i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej