
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
6 plastrów
6 łyżeczek
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na blasze z piekarnika rozłożyć papier do pieczenia. Potem rozłożyć pokrojone steki z karkówki pokrojone w 2-3 centymetrowe kawałki.
Krok 2
Steki doprawić obustronnie solą oraz pieprzem i posmarować cienką warstwą majonezu.
Krok 3
Rozłożyć pokrojone składniki w kolejności : pieczarki w plastrach , cebula piórka i na koniec papryka pokrojona w paski.
Krok 4
Następnie piec przez około 45 min w piekarniku w temperaturze 180-190 stopni. Przed końcem pieczenia na każdym z kawałków rozłożyć po jednym plastrze sera i ponownie włożyć do piekarnika na jeszcze około 5 minut.
Krok 5
Podawać z sosem czosnkowym i ketchupem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej