
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
6 plastrów
6 łyżeczek
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na blasze z piekarnika rozłożyć papier do pieczenia. Potem rozłożyć pokrojone steki z karkówki pokrojone w 2-3 centymetrowe kawałki.
Krok 2
Steki doprawić obustronnie solą oraz pieprzem i posmarować cienką warstwą majonezu.
Krok 3
Rozłożyć pokrojone składniki w kolejności : pieczarki w plastrach , cebula piórka i na koniec papryka pokrojona w paski.
Krok 4
Następnie piec przez około 45 min w piekarniku w temperaturze 180-190 stopni. Przed końcem pieczenia na każdym z kawałków rozłożyć po jednym plastrze sera i ponownie włożyć do piekarnika na jeszcze około 5 minut.
Krok 5
Podawać z sosem czosnkowym i ketchupem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej