Karkówka w piekarniku pieczona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka w piekarniku pieczona

Autor: Andrzej

ratingratingratingratingrating

52

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

120 osób wydrukowało

Pobierz pdf

128 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

6 plastrów

6 łyżeczek

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na blasze z piekarnika rozłożyć papier do pieczenia. Potem rozłożyć pokrojone steki z karkówki pokrojone w 2-3 centymetrowe kawałki.

Krok 2

Steki doprawić obustronnie solą oraz pieprzem i posmarować cienką warstwą majonezu.

Krok 3

Rozłożyć pokrojone składniki w kolejności : pieczarki w plastrach , cebula piórka i na koniec papryka pokrojona w paski.

Krok 4

Następnie piec przez około 45 min w piekarniku w temperaturze 180-190 stopni. Przed końcem pieczenia na każdym z kawałków rozłożyć po jednym plastrze sera i ponownie włożyć do piekarnika na jeszcze około 5 minut.

Krok 5

Podawać z sosem czosnkowym i ketchupem.

Tagi:stek
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka w piekarniku pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka w piekarniku pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka w piekarniku pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka w piekarniku pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka w piekarniku pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka w piekarniku pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka w piekarniku pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka w piekarniku pieczona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej