Chrupiące gofry z ciasteczkami Oreo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące gofry z ciasteczkami Oreo

Autor: Łukasz Kobyłka

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

140 gramów

20 gramów

200 mililitrów

70 mililitrów

50 gramów

3 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

18 gramów

250 gramów

150 gramów

40 gramów

16 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszać mąkę, kakao, cukier waniliowy, cukier, proszek do pieczenia. Do wymieszanych składników dodać mleko, wodę i żółtka jajek i roztopione zimne masło. Całość dokładnie zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Oddzielić z 10szt. ciasteczek krem (pozostałe ciasteczka użyjemy do ozdoby). Ciasteczka pokruszyć na drobne kawałki i wymieszać z masą. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną. Białka delikatnie wymieszać z masą na gofry. Upiec gofry i odłożyć na kratkę by nie parowały od spodu.

Krok 2

Serek mascarpone zmiksować na jednolitą masę z śmietaną i odrobiną ekstraktu z wanilii, do samku dodać troskę cukru.

Tagi:DESER
1

Opinie o przepisie

  • Łukasz Kobyłka

    Łukasz Kobyłka , 28.02.2021

    https://www.youtube.com/watch?v=OOtz4QQxYZs

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące gofry z ciasteczkami Oreo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące gofry z ciasteczkami Oreo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące gofry z ciasteczkami Oreo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące gofry z ciasteczkami Oreo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące gofry z ciasteczkami Oreo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące gofry z ciasteczkami Oreo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące gofry z ciasteczkami Oreo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące gofry z ciasteczkami Oreo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej