
Składniki
100 gramów
50 gramów
100 gramów
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
do miski włóż pół kostki masła, pół kostki sera, i 50 gram mąki
Krok 2
wszystko wymieszaj rękami, nie zapomnij o umyciu rąk
Krok 3
potem jak wszystko się połączy zwałkuj ciasto na stolnicy i wytnij szklanką kółka
Krok 4
weź jedno z kółek i obtocz w cukrze zegnij na pół obtocz w cukrze i jeszcze raz zegnij na pół mają powstać kwadraciki czynność tą powtarzać na wszystkich kółkach
Krok 5
ustaw piekarnik w temperaturze 180 stopni blaszkę wyłóż papierem i posmaruj masłem lub olejem, ciasteczka piecz przez 30 min
Krok 6
po wyciągnięciu ciasteczek poczekaj aż ostygną
Krok 7
ciesz się pysznymi ciasteczkami! No chyba że ci nie wyszły (;
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej