Berlińskie ciasteczka twarogowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Berlińskie ciasteczka twarogowe

Autor: Katarzyna

ratingratingratingratingrating

4

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

50 gramów

100 gramów

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

do miski włóż pół kostki masła, pół kostki sera, i 50 gram mąki

Krok 2

wszystko wymieszaj rękami, nie zapomnij o umyciu rąk

Krok 3

potem jak wszystko się połączy zwałkuj ciasto na stolnicy i wytnij szklanką kółka

Krok 4

weź jedno z kółek i obtocz w cukrze zegnij na pół obtocz w cukrze i jeszcze raz zegnij na pół mają powstać kwadraciki czynność tą powtarzać na wszystkich kółkach

Krok 5

ustaw piekarnik w temperaturze 180 stopni blaszkę wyłóż papierem i posmaruj masłem lub olejem, ciasteczka piecz przez 30 min

Krok 6

po wyciągnięciu ciasteczek poczekaj aż ostygną

Krok 7

ciesz się pysznymi ciasteczkami! No chyba że ci nie wyszły (;

1

Opinie o przepisie

  • Amelak

    Amelak , 09.07.2021

    Wszystko okej tylko to zdanie na końcu ,,ciesz się pysznymi ciasteczkami! No chyba że ci nie wyszły (;'' trochę jest nie miłe takie bez smaku że tak powiem lepsze zakończenia i będzie dobrze

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Berlińskie ciasteczka twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Berlińskie ciasteczka twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Berlińskie ciasteczka twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Berlińskie ciasteczka twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Berlińskie ciasteczka twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Berlińskie ciasteczka twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Berlińskie ciasteczka twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Berlińskie ciasteczka twarogowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej