Berlińskie ciasteczka twarogowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Berlińskie ciasteczka twarogowe

Autor: Katarzyna

ratingratingratingratingrating

4

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

50 gramów

100 gramów

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

do miski włóż pół kostki masła, pół kostki sera, i 50 gram mąki

Krok 2

wszystko wymieszaj rękami, nie zapomnij o umyciu rąk

Krok 3

potem jak wszystko się połączy zwałkuj ciasto na stolnicy i wytnij szklanką kółka

Krok 4

weź jedno z kółek i obtocz w cukrze zegnij na pół obtocz w cukrze i jeszcze raz zegnij na pół mają powstać kwadraciki czynność tą powtarzać na wszystkich kółkach

Krok 5

ustaw piekarnik w temperaturze 180 stopni blaszkę wyłóż papierem i posmaruj masłem lub olejem, ciasteczka piecz przez 30 min

Krok 6

po wyciągnięciu ciasteczek poczekaj aż ostygną

Krok 7

ciesz się pysznymi ciasteczkami! No chyba że ci nie wyszły (;

1

Opinie o przepisie

  • Amelak

    Amelak , 09.07.2021

    Wszystko okej tylko to zdanie na końcu ,,ciesz się pysznymi ciasteczkami! No chyba że ci nie wyszły (;'' trochę jest nie miłe takie bez smaku że tak powiem lepsze zakończenia i będzie dobrze

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Berlińskie ciasteczka twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Berlińskie ciasteczka twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Berlińskie ciasteczka twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Berlińskie ciasteczka twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Berlińskie ciasteczka twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Berlińskie ciasteczka twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Berlińskie ciasteczka twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Berlińskie ciasteczka twarogowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej