
Składniki
100 gramów
50 gramów
100 gramów
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
do miski włóż pół kostki masła, pół kostki sera, i 50 gram mąki
Krok 2
wszystko wymieszaj rękami, nie zapomnij o umyciu rąk
Krok 3
potem jak wszystko się połączy zwałkuj ciasto na stolnicy i wytnij szklanką kółka
Krok 4
weź jedno z kółek i obtocz w cukrze zegnij na pół obtocz w cukrze i jeszcze raz zegnij na pół mają powstać kwadraciki czynność tą powtarzać na wszystkich kółkach
Krok 5
ustaw piekarnik w temperaturze 180 stopni blaszkę wyłóż papierem i posmaruj masłem lub olejem, ciasteczka piecz przez 30 min
Krok 6
po wyciągnięciu ciasteczek poczekaj aż ostygną
Krok 7
ciesz się pysznymi ciasteczkami! No chyba że ci nie wyszły (;
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej