
Składniki
100 gramów
50 gramów
100 gramów
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
do miski włóż pół kostki masła, pół kostki sera, i 50 gram mąki
Krok 2
wszystko wymieszaj rękami, nie zapomnij o umyciu rąk
Krok 3
potem jak wszystko się połączy zwałkuj ciasto na stolnicy i wytnij szklanką kółka
Krok 4
weź jedno z kółek i obtocz w cukrze zegnij na pół obtocz w cukrze i jeszcze raz zegnij na pół mają powstać kwadraciki czynność tą powtarzać na wszystkich kółkach
Krok 5
ustaw piekarnik w temperaturze 180 stopni blaszkę wyłóż papierem i posmaruj masłem lub olejem, ciasteczka piecz przez 30 min
Krok 6
po wyciągnięciu ciasteczek poczekaj aż ostygną
Krok 7
ciesz się pysznymi ciasteczkami! No chyba że ci nie wyszły (;
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej