Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Autor: Andrzej

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 słoik

5 sztuk

1 opakowanie

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować w osolonej wodzie

Krok 2

Szpinak podsmażyć na maśle, dodać posiekany czosnek. Doprawić solą i pieprzem.

Krok 3

Pomidory suszone pokroić, dodać do szpinaku z odrobiną oleju z pomidorów i podsmażyć. Całość wymieszać z makaronem.

Krok 4

UWAGA: Danie świetnie smakuje również z kurczakiem i serkiem Mascarpone. Jeśli chcesz dodaj 2 filety z piersi kurczaka pokrojone w kostkę i przyprawione przyprawą kebab-gyros oraz serek Mascarpone (250g). Danie będzie wtedy bardzo kremowe i delikatne.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej