Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Autor: Andrzej

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 słoik

5 sztuk

1 opakowanie

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować w osolonej wodzie

Krok 2

Szpinak podsmażyć na maśle, dodać posiekany czosnek. Doprawić solą i pieprzem.

Krok 3

Pomidory suszone pokroić, dodać do szpinaku z odrobiną oleju z pomidorów i podsmażyć. Całość wymieszać z makaronem.

Krok 4

UWAGA: Danie świetnie smakuje również z kurczakiem i serkiem Mascarpone. Jeśli chcesz dodaj 2 filety z piersi kurczaka pokrojone w kostkę i przyprawione przyprawą kebab-gyros oraz serek Mascarpone (250g). Danie będzie wtedy bardzo kremowe i delikatne.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej