
Składniki
1 kilogram
160 gramów
3 sztuki
4 szklanki
1 litr
3 łyżki
2 szczypty
1 szczypta
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka kroimy w kawałki, nacieramy sola, pieprzem, przyprawami i władamy pod przykryciem do lodówki na około godzinę.
Krok 2
Kurczaka kroimy w kawałki, nacieramy sola, pieprzem, przyprawami i władamy pod przykryciem do lodówki na około godzinę.
Krok 3
Bulkę i płatki wymieszać (więcej płatków niż bułki).
Krok 4
Bulkę i płatki wymieszać (więcej płatków niż bułki).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej