Przepyszne Nugetsy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przepyszne Nugetsy

Autor: Oliwier Kościelniak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

160 gramów

3 sztuki

4 szklanki

1 litr

3 łyżki

2 szczypty

1 szczypta

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka kroimy w kawałki, nacieramy sola, pieprzem, przyprawami i władamy pod przykryciem do lodówki na około godzinę.

Krok 2

Kurczaka kroimy w kawałki, nacieramy sola, pieprzem, przyprawami i władamy pod przykryciem do lodówki na około godzinę.

Krok 3

Bulkę i płatki wymieszać (więcej płatków niż bułki).

Krok 4

Bulkę i płatki wymieszać (więcej płatków niż bułki).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przepyszne Nugetsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przepyszne Nugetsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przepyszne Nugetsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przepyszne Nugetsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przepyszne Nugetsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przepyszne Nugetsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przepyszne Nugetsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przepyszne Nugetsy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Włoskie kotleciki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej