Składniki
1 kilogram
160 gramów
3 sztuki
4 szklanki
1 litr
3 łyżki
2 szczypty
1 szczypta
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka kroimy w kawałki, nacieramy sola, pieprzem, przyprawami i władamy pod przykryciem do lodówki na około godzinę.
Krok 2
Kurczaka kroimy w kawałki, nacieramy sola, pieprzem, przyprawami i władamy pod przykryciem do lodówki na około godzinę.
Krok 3
Bulkę i płatki wymieszać (więcej płatków niż bułki).
Krok 4
Bulkę i płatki wymieszać (więcej płatków niż bułki).
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej