
Składniki
1 kilogram
160 gramów
3 sztuki
4 szklanki
1 litr
3 łyżki
2 szczypty
1 szczypta
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka kroimy w kawałki, nacieramy sola, pieprzem, przyprawami i władamy pod przykryciem do lodówki na około godzinę.
Krok 2
Kurczaka kroimy w kawałki, nacieramy sola, pieprzem, przyprawami i władamy pod przykryciem do lodówki na około godzinę.
Krok 3
Bulkę i płatki wymieszać (więcej płatków niż bułki).
Krok 4
Bulkę i płatki wymieszać (więcej płatków niż bułki).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej