Banany z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banany z szynką

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

4 plastry

null

1 sztuka

4 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę posmaruj cienko musztardą i posyp curry.

Krok 2

Banany podsmaż lekko na patelni z odrobiną tłuszczu i odsącz je na ręczniku papierowym.

Krok 5

Banany polej śmietaną i posyp serem. Zapiekaj w nagrzanym piekarniku około 20 minut.

Krok 3

Owiń banany plastrami szynki. Ruloniki ułóż w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu.

Krok 4

Śmietaną dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banany z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banany z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banany z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banany z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banany z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banany z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banany z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banany z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej