Banany z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banany z szynką

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

4 plastry

null

1 sztuka

4 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę posmaruj cienko musztardą i posyp curry.

Krok 2

Banany podsmaż lekko na patelni z odrobiną tłuszczu i odsącz je na ręczniku papierowym.

Krok 5

Banany polej śmietaną i posyp serem. Zapiekaj w nagrzanym piekarniku około 20 minut.

Krok 3

Owiń banany plastrami szynki. Ruloniki ułóż w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu.

Krok 4

Śmietaną dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banany z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banany z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banany z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banany z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banany z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banany z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banany z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banany z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej