
Składniki
1 sztuka
2 łyżeczki
1 opakowanie
3 sztuki
1 szklanka
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto francuskie rozłożyć na blacie i wykroić kwadraty 4-5cm,następnie ukladamy je na blaszce w otworach na babeczki,po dwa jedno na drugim. Smarujemy każde odrobiną pesto. Łyżką nakładamy ugotowany pęczak. Posypujemy mini kosteczką czosnek.
Krok 2
Układamy oliwki przekrojone na pół,posypujemy fetą. Pieczemy w temp.200st.przez około 10-14minut,uważając żeby się nie przypiekło. Gotowe posypujemy listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































