Przekąska z pęczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przekąska z pęczakiem

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 opakowanie

2 łyżeczki

2 łyżki

1 opakowanie

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie rozłożyć na blacie i wykroić kwadraty 4-5cm,następnie ukladamy je na blaszce w otworach na babeczki,po dwa jedno na drugim. Smarujemy każde odrobiną pesto. Łyżką nakładamy ugotowany pęczak. Posypujemy mini kosteczką czosnek.

Krok 2

Układamy oliwki przekrojone na pół,posypujemy fetą. Pieczemy w temp.200st.przez około 10-14minut,uważając żeby się nie przypiekło. Gotowe posypujemy listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekąska z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekąska z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekąska z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekąska z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekąska z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekąska z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekąska z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekąska z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej