Przekąska z pęczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przekąska z pęczakiem

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżeczki

1 opakowanie

3 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie rozłożyć na blacie i wykroić kwadraty 4-5cm,następnie ukladamy je na blaszce w otworach na babeczki,po dwa jedno na drugim. Smarujemy każde odrobiną pesto. Łyżką nakładamy ugotowany pęczak. Posypujemy mini kosteczką czosnek.

Krok 2

Układamy oliwki przekrojone na pół,posypujemy fetą. Pieczemy w temp.200st.przez około 10-14minut,uważając żeby się nie przypiekło. Gotowe posypujemy listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekąska z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekąska z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekąska z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekąska z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekąska z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekąska z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekąska z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekąska z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej