Przekąska z pęczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przekąska z pęczakiem

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 opakowanie

2 łyżeczki

2 łyżki

1 opakowanie

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie rozłożyć na blacie i wykroić kwadraty 4-5cm,następnie ukladamy je na blaszce w otworach na babeczki,po dwa jedno na drugim. Smarujemy każde odrobiną pesto. Łyżką nakładamy ugotowany pęczak. Posypujemy mini kosteczką czosnek.

Krok 2

Układamy oliwki przekrojone na pół,posypujemy fetą. Pieczemy w temp.200st.przez około 10-14minut,uważając żeby się nie przypiekło. Gotowe posypujemy listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekąska z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekąska z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekąska z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekąska z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekąska z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekąska z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekąska z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekąska z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Orientalne krewetki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.

Czytaj więcej