Przekąska z pęczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przekąska z pęczakiem

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 opakowanie

2 łyżeczki

2 łyżki

1 opakowanie

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie rozłożyć na blacie i wykroić kwadraty 4-5cm,następnie ukladamy je na blaszce w otworach na babeczki,po dwa jedno na drugim. Smarujemy każde odrobiną pesto. Łyżką nakładamy ugotowany pęczak. Posypujemy mini kosteczką czosnek.

Krok 2

Układamy oliwki przekrojone na pół,posypujemy fetą. Pieczemy w temp.200st.przez około 10-14minut,uważając żeby się nie przypiekło. Gotowe posypujemy listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekąska z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekąska z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekąska z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekąska z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekąska z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekąska z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekąska z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekąska z pęczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Rolada ziemniaczana
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej