Ciasteczka z suszonymi owocami bez mąki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka z suszonymi owocami bez mąki

Autor: Monika Sergot

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany rozdrabniamy widelcem, owoce kroimy drobno, migdały siekamy.

Krok 2

Mieszamy wszystkie składniki. Na blachę wykładamy papier do pieczenia i wykładamy na niego masę, formując łyżką niewielkie ciasteczka.

Krok 3

Rozgrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C, grzałka góra-dół. Pieczemy przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka z suszonymi owocami bez mąki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka z suszonymi owocami bez mąki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka z suszonymi owocami bez mąki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka z suszonymi owocami bez mąki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka z suszonymi owocami bez mąki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka z suszonymi owocami bez mąki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka z suszonymi owocami bez mąki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka z suszonymi owocami bez mąki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej