
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany rozdrabniamy widelcem, owoce kroimy drobno, migdały siekamy.
Krok 2
Mieszamy wszystkie składniki. Na blachę wykładamy papier do pieczenia i wykładamy na niego masę, formując łyżką niewielkie ciasteczka.
Krok 3
Rozgrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C, grzałka góra-dół. Pieczemy przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej