
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany rozdrabniamy widelcem, owoce kroimy drobno, migdały siekamy.
Krok 2
Mieszamy wszystkie składniki. Na blachę wykładamy papier do pieczenia i wykładamy na niego masę, formując łyżką niewielkie ciasteczka.
Krok 3
Rozgrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C, grzałka góra-dół. Pieczemy przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej