Puri przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puri

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

250 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj dobrze mąkę z ghee.

Krok 2

Dodaj wodę, aby uzyskać konsystencję miękkiego, gładkiego ciasta.

Krok 3

Uformuj kulki z ciasta o średnicy około 3 cm, cienko rozwałkuj, placki powinny mieć średnicę około 15 cm.

Krok 4

Rozgrzej silnie dużą ilość oleju roślinnego na patelni. Delikatnie układaj ciasto.

Krok 5

Gdy olej ma odpowiednio wysoką temperaturę, placek szybko wypływa na powierzchnię i natychmiast powstają na nim pęcherzyki. Smaż tak długo by placek był chrupki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puri  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puri  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puri  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puri  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puri  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puri  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puri  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puri  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej