
Składniki
null
null
250 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj dobrze mąkę z ghee.
Krok 2
Dodaj wodę, aby uzyskać konsystencję miękkiego, gładkiego ciasta.
Krok 3
Uformuj kulki z ciasta o średnicy około 3 cm, cienko rozwałkuj, placki powinny mieć średnicę około 15 cm.
Krok 4
Rozgrzej silnie dużą ilość oleju roślinnego na patelni. Delikatnie układaj ciasto.
Krok 5
Gdy olej ma odpowiednio wysoką temperaturę, placek szybko wypływa na powierzchnię i natychmiast powstają na nim pęcherzyki. Smaż tak długo by placek był chrupki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej






















