Puri przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puri

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

250 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj dobrze mąkę z ghee.

Krok 2

Dodaj wodę, aby uzyskać konsystencję miękkiego, gładkiego ciasta.

Krok 3

Uformuj kulki z ciasta o średnicy około 3 cm, cienko rozwałkuj, placki powinny mieć średnicę około 15 cm.

Krok 4

Rozgrzej silnie dużą ilość oleju roślinnego na patelni. Delikatnie układaj ciasto.

Krok 5

Gdy olej ma odpowiednio wysoką temperaturę, placek szybko wypływa na powierzchnię i natychmiast powstają na nim pęcherzyki. Smaż tak długo by placek był chrupki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puri  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puri  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puri  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puri  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puri  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puri  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puri  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puri  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej