Rolada cappuccino przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada cappuccino

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 szklanka

4 sztuki

1 szklanka

2 opakowania

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto;białka ubij z cukrem,połącz z żółtkami.Dodaj przesianą mąkę ,kakao i proszek,wlej 100 ml wody,połącz.Piecz 15-18 minut w temperaturze 175 stopni C.Gorace ciasto ułóż na ściereczce,zwiń razem w roladę,ostudź

Krok 2

Masa: cappuccino rozpuść w goracym mleku,ostudź.Żelatynę rozpuść w 80 ml wody.Ostudź.Cappuccino ubij z zagęstnikami do śmietany,wlweając żelatynę.Ciasto delikatnie rozwiń,rozsmaruj masę,zwiń.Odstaw w chłodne miejsce na około 4 godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada cappuccino - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej