
Składniki
3 szklanki
1 szklanka
4 sztuki
1 szklanka
2 opakowania
1 łyżeczka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto;białka ubij z cukrem,połącz z żółtkami.Dodaj przesianą mąkę ,kakao i proszek,wlej 100 ml wody,połącz.Piecz 15-18 minut w temperaturze 175 stopni C.Gorace ciasto ułóż na ściereczce,zwiń razem w roladę,ostudź
Krok 2
Masa: cappuccino rozpuść w goracym mleku,ostudź.Żelatynę rozpuść w 80 ml wody.Ostudź.Cappuccino ubij z zagęstnikami do śmietany,wlweając żelatynę.Ciasto delikatnie rozwiń,rozsmaruj masę,zwiń.Odstaw w chłodne miejsce na około 4 godzin.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej