Rolada cappuccino przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada cappuccino

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 szklanka

4 sztuki

1 szklanka

2 opakowania

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto;białka ubij z cukrem,połącz z żółtkami.Dodaj przesianą mąkę ,kakao i proszek,wlej 100 ml wody,połącz.Piecz 15-18 minut w temperaturze 175 stopni C.Gorace ciasto ułóż na ściereczce,zwiń razem w roladę,ostudź

Krok 2

Masa: cappuccino rozpuść w goracym mleku,ostudź.Żelatynę rozpuść w 80 ml wody.Ostudź.Cappuccino ubij z zagęstnikami do śmietany,wlweając żelatynę.Ciasto delikatnie rozwiń,rozsmaruj masę,zwiń.Odstaw w chłodne miejsce na około 4 godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada cappuccino - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej