
Składniki
4 sztuki
1 łyżka
10 dekagramów
15 dekagramów
1 łyżeczka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem na puszystą masę dodając ocet.
Krok 2
Ubić pianę z białek wyłożyć na żółtka, dodać przesianą mąkę, wymieszać.
Krok 3
Formę wyłożyć papierem pergaminowym, posmarować Kasią, wyłożyć warstwę ciasta grubości 1 i 1/2 cm, wyrównać powierzchnię.
Krok 4
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 stopni. Piec około 15 minut.
Krok 5
Wyjąć, zsunąć z blachy na blat stołu, zdjąć papier.
Krok 6
Ciepły biszkopt posmarować dżemem, zwinąć w rulon, zawinąć w serwetkę, schłodzić.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej