Rolada z dżemem rabarbarowym – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z dżemem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżka

10 dekagramów

15 dekagramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem na puszystą masę dodając ocet.

Krok 2

Ubić pianę z białek wyłożyć na żółtka, dodać przesianą mąkę, wymieszać.

Krok 3

Formę wyłożyć papierem pergaminowym, posmarować Kasią, wyłożyć warstwę ciasta grubości 1 i 1/2 cm, wyrównać powierzchnię.

Krok 4

Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 stopni. Piec około 15 minut.

Krok 5

Wyjąć, zsunąć z blachy na blat stołu, zdjąć papier.

Krok 6

Ciepły biszkopt posmarować dżemem, zwinąć w rulon, zawinąć w serwetkę, schłodzić.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z dżemem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej