Rolada z dżemem rabarbarowym – Zobacz na przepisy.pl

Rolada z dżemem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżka

10 dekagramów

15 dekagramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem na puszystą masę dodając ocet.

Krok 2

Ubić pianę z białek wyłożyć na żółtka, dodać przesianą mąkę, wymieszać.

Krok 3

Formę wyłożyć papierem pergaminowym, posmarować Kasią, wyłożyć warstwę ciasta grubości 1 i 1/2 cm, wyrównać powierzchnię.

Krok 4

Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 stopni. Piec około 15 minut.

Krok 5

Wyjąć, zsunąć z blachy na blat stołu, zdjąć papier.

Krok 6

Ciepły biszkopt posmarować dżemem, zwinąć w rulon, zawinąć w serwetkę, schłodzić.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej