
Składniki
3 szklanki
1 szklanka
250 gramów
1 sztuka
0.5 litra
1 szklanka
2 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
1.Mąkę,śmietanę,margarynę i cukier waniliowy wszystko razem siekamy i zagniatamy ciasto.Wkładamy na kilka godzin do lodówki dzięki czemu ciasto jest delikatne i ładnie się wycina.Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto i wycinamy radełkiem paski długości ok.10 cm i szerokości 1,5 cm.Wycięte paski ciasta nawijamy na foremki ,,trąbki'',smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy cukrem.Pieczemy ok.15 minut w 180 stopniach i uważajmy aby się nie spiekły bo będą twarde.Upieczone rurki chłodzimy.Kremówkę ubijamy na sztywno,dodajemy cukier.Rękaw napełniamy masą i napełniamy rurki.Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej