Rurki z kremem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rurki z kremem

Autor: Wioleta Bednarczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
3 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 szklanka

250 gramów

1 sztuka

0.5 litra

1 szklanka

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1.Mąkę,śmietanę,margarynę i cukier waniliowy wszystko razem siekamy i zagniatamy ciasto.Wkładamy na kilka godzin do lodówki dzięki czemu ciasto jest delikatne i ładnie się wycina.Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto i wycinamy radełkiem paski długości ok.10 cm i szerokości 1,5 cm.Wycięte paski ciasta nawijamy na foremki ,,trąbki'',smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy cukrem.Pieczemy ok.15 minut w 180 stopniach i uważajmy aby się nie spiekły bo będą twarde.Upieczone rurki chłodzimy.Kremówkę ubijamy na sztywno,dodajemy cukier.Rękaw napełniamy masą i napełniamy rurki.Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rurki z kremem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rurki z kremem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rurki z kremem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rurki z kremem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rurki z kremem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rurki z kremem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rurki z kremem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rurki z kremem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej