Składniki
100 mililitrów
1 gram
1 gram
3 łyżki
4 sztuki
5 łyżek
1 łyżka
60 dekagramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oddzielamy żółta jaj od białek. Mieli ser na maszynce do mielenia po czym ucieramy go z żółtkami. Nieustanie mieszając dosypujemy mąkę i kaszę manną. Na koniec dodajemy cukier i wlewamy mleko. Wyrabiamy do uzyskania jednolitej masy. Z białek ubijamy pianę i delikatnie łączymy obie masy. Ciasto przekładamy do naczyń wysmarowanych masłem i posypanych tartą bułką. Naczynia wstawiamy do gorącej wody i gotujemy pod przykryciem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej