Budyń z twarogu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Budyń z twarogu

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 gram

1 gram

3 łyżki

4 sztuki

5 łyżek

1 łyżka

60 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddzielamy żółta jaj od białek. Mieli ser na maszynce do mielenia po czym ucieramy go z żółtkami. Nieustanie mieszając dosypujemy mąkę i kaszę manną. Na koniec dodajemy cukier i wlewamy mleko. Wyrabiamy do uzyskania jednolitej masy. Z białek ubijamy pianę i delikatnie łączymy obie masy. Ciasto przekładamy do naczyń wysmarowanych masłem i posypanych tartą bułką. Naczynia wstawiamy do gorącej wody i gotujemy pod przykryciem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Budyń z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Budyń z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Budyń z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Budyń z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Budyń z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Budyń z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Budyń z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Budyń z twarogu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej