Budyń z twarogu

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

38

11 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

100 mililitrów

4 sztuki

1 łyżka

5 łyżek

2 łyżki

3 łyżki

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddzielamy żółta jaj od białek. Mieli ser na maszynce do mielenia po czym ucieramy go z żółtkami. Nieustanie mieszając dosypujemy mąkę i kaszę manną. Na koniec dodajemy cukier i wlewamy mleko. Wyrabiamy do uzyskania jednolitej masy. Z białek ubijamy pianę i delikatnie łączymy obie masy. Ciasto przekładamy do naczyń wysmarowanych masłem i posypanych tartą bułką. Naczynia wstawiamy do gorącej wody i gotujemy pod przykryciem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Budyń z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Budyń z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Budyń z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Budyń z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Budyń z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Budyń z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Budyń z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej