
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę i cebulę posiekaj. Wrzuć na rozgrzane masło* i smaż 5 minut.
Krok 2
Rybę pokrój na kawałki, włóż do cebuli podsmaż z obu stron.
Krok 3
Czosnek posiekaj, pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Zioła posiekaj. Wszystko dodaj do ryby.
Krok 4
Wlej gorący bulion i przypraw pieprzem. Duś około 20 minut. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej