Ryba na czerwono przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba na czerwono

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę i cebulę posiekaj. Wrzuć na rozgrzane masło* i smaż 5 minut.

Krok 2

Rybę pokrój na kawałki, włóż do cebuli podsmaż z obu stron.

Krok 3

Czosnek posiekaj, pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Zioła posiekaj. Wszystko dodaj do ryby.

Krok 4

Wlej gorący bulion i przypraw pieprzem. Duś około 20 minut. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba na czerwono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba na czerwono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba na czerwono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba na czerwono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba na czerwono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba na czerwono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba na czerwono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba na czerwono - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej