Ryba na czerwono przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba na czerwono

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę i cebulę posiekaj. Wrzuć na rozgrzane masło* i smaż 5 minut.

Krok 2

Rybę pokrój na kawałki, włóż do cebuli podsmaż z obu stron.

Krok 3

Czosnek posiekaj, pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Zioła posiekaj. Wszystko dodaj do ryby.

Krok 4

Wlej gorący bulion i przypraw pieprzem. Duś około 20 minut. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba na czerwono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba na czerwono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba na czerwono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba na czerwono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba na czerwono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba na czerwono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba na czerwono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba na czerwono - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej