Ryba na czerwono przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba na czerwono

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę i cebulę posiekaj. Wrzuć na rozgrzane masło* i smaż 5 minut.

Krok 2

Rybę pokrój na kawałki, włóż do cebuli podsmaż z obu stron.

Krok 3

Czosnek posiekaj, pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Zioła posiekaj. Wszystko dodaj do ryby.

Krok 4

Wlej gorący bulion i przypraw pieprzem. Duś około 20 minut. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba na czerwono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba na czerwono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba na czerwono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba na czerwono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba na czerwono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba na czerwono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba na czerwono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba na czerwono - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej