Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę i cebulę posiekaj. Wrzuć na rozgrzane masło* i smaż 5 minut.
Krok 2
Rybę pokrój na kawałki, włóż do cebuli podsmaż z obu stron.
Krok 3
Czosnek posiekaj, pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Zioła posiekaj. Wszystko dodaj do ryby.
Krok 4
Wlej gorący bulion i przypraw pieprzem. Duś około 20 minut. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej