
Składniki
1 szczypta
6 sztuk
1 szczypta
1 łyżka
1 opakowanie
100 gramów
70 gramów
1.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki odsączamy z oleju , pomidorki kroimy na 4 części.
Krok 2
Sałatę myjemy i osuszamy i układamy w misce. Na sałatę dajemy pomidorki, krewetki i serek .
Krok 3
Doprawiamy do smaku i na koniec dajemy wiórki z buraków i posypujemy otrębami pszennymi przed podaniem. Smacznego :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej