Sałatka - Na zdrowie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka - Na zdrowie

Autor: superbaba4

ratingratingratingratingrating

1

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

6 sztuk

1 szczypta

1 łyżka

1 opakowanie

100 gramów

70 gramów

1.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki odsączamy z oleju , pomidorki kroimy na 4 części.

Krok 2

Sałatę myjemy i osuszamy i układamy w misce. Na sałatę dajemy pomidorki, krewetki i serek .

Krok 3

Doprawiamy do smaku i na koniec dajemy wiórki z buraków i posypujemy otrębami pszennymi przed podaniem. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka - Na zdrowie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka - Na zdrowie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka - Na zdrowie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka - Na zdrowie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka - Na zdrowie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka - Na zdrowie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka - Na zdrowie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka - Na zdrowie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej