
Składniki
1 szczypta
6 sztuk
1 szczypta
1 łyżka
1 opakowanie
100 gramów
70 gramów
1.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki odsączamy z oleju , pomidorki kroimy na 4 części.
Krok 2
Sałatę myjemy i osuszamy i układamy w misce. Na sałatę dajemy pomidorki, krewetki i serek .
Krok 3
Doprawiamy do smaku i na koniec dajemy wiórki z buraków i posypujemy otrębami pszennymi przed podaniem. Smacznego :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























