Sałatka z grillowanymi nuggetsami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grillowanymi nuggetsami

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

100 mililitrów

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytą sałatę lodową porwij na kawałki, pomidora pokrój w cząstki, paprykę w paseczki, cebulę w piórka, posiekaj szczypiorek i koperek. Wymieszaj w misce wszystkie składniki.

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem i wodą

Krok 3

Pierś z kurczaka pokrój na kawałki 3cm x 3 cm zanurz w mleku i panierce z nuggetsów Knorr. Usmaż na złoty kolor na oleju.

Krok 4

W miseczce wymieszaj ketchup i majonez z sosem z Nuggetsów.

Krok 5

Usmażone nuggetsy ułóż na salacie i polej sosem do sałatek. Podawaj z dipem z nuggetesów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grillowanymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grillowanymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grillowanymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grillowanymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grillowanymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grillowanymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grillowanymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grillowanymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Roladki z tortilli
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Zobacz również