Sałatka z grillowanymi nuggetsami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grillowanymi nuggetsami

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

100 mililitrów

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytą sałatę lodową porwij na kawałki, pomidora pokrój w cząstki, paprykę w paseczki, cebulę w piórka, posiekaj szczypiorek i koperek. Wymieszaj w misce wszystkie składniki.

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem i wodą

Krok 3

Pierś z kurczaka pokrój na kawałki 3cm x 3 cm zanurz w mleku i panierce z nuggetsów Knorr. Usmaż na złoty kolor na oleju.

Krok 4

W miseczce wymieszaj ketchup i majonez z sosem z Nuggetsów.

Krok 5

Usmażone nuggetsy ułóż na salacie i polej sosem do sałatek. Podawaj z dipem z nuggetesów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grillowanymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grillowanymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grillowanymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grillowanymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grillowanymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grillowanymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grillowanymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grillowanymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

Zobacz również