
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
100 mililitrów
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umytą sałatę lodową porwij na kawałki, pomidora pokrój w cząstki, paprykę w paseczki, cebulę w piórka, posiekaj szczypiorek i koperek. Wymieszaj w misce wszystkie składniki.
Krok 2
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem i wodą
Krok 3
Pierś z kurczaka pokrój na kawałki 3cm x 3 cm zanurz w mleku i panierce z nuggetsów Knorr. Usmaż na złoty kolor na oleju.
Krok 4
W miseczce wymieszaj ketchup i majonez z sosem z Nuggetsów.
Krok 5
Usmażone nuggetsy ułóż na salacie i polej sosem do sałatek. Podawaj z dipem z nuggetesów.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Nuggetsy z sosem tysiąca wysp Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej