Bucatini alla matriciana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bucatini alla matriciana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

null

1 sztuka

100 gramów

200 gramów

600 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużej patelni rozgrzej łyżkę oliwy z oliwek, dodaj posiekaną ostrą papryczkę, smaż razem z boczkiem pokrojonym w kostkę przez około 4-5 minut.

Krok 2

Dodaj pomidory pokrojone w kostkę i zagotuj. Duś razem przez ok. 10 minut, aż sos zgęstnieje i dopraw solą do smaku.

Krok 3

Ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie. Gdy makaron będzie już gotowy, odsącz z wody i przelej do sosu. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Dopraw świeżo zmielonym czarnym pieprzem i podawaj ze świeżo utartym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bucatini alla matriciana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bucatini alla matriciana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bucatini alla matriciana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bucatini alla matriciana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bucatini alla matriciana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bucatini alla matriciana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bucatini alla matriciana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bucatini alla matriciana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka z porów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej