Bucatini alla matriciana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bucatini alla matriciana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

null

1 sztuka

100 gramów

200 gramów

600 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużej patelni rozgrzej łyżkę oliwy z oliwek, dodaj posiekaną ostrą papryczkę, smaż razem z boczkiem pokrojonym w kostkę przez około 4-5 minut.

Krok 2

Dodaj pomidory pokrojone w kostkę i zagotuj. Duś razem przez ok. 10 minut, aż sos zgęstnieje i dopraw solą do smaku.

Krok 3

Ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie. Gdy makaron będzie już gotowy, odsącz z wody i przelej do sosu. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Dopraw świeżo zmielonym czarnym pieprzem i podawaj ze świeżo utartym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bucatini alla matriciana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bucatini alla matriciana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bucatini alla matriciana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bucatini alla matriciana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bucatini alla matriciana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bucatini alla matriciana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bucatini alla matriciana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bucatini alla matriciana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej