Bucatini alla matriciana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bucatini alla matriciana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

null

1 sztuka

100 gramów

200 gramów

600 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużej patelni rozgrzej łyżkę oliwy z oliwek, dodaj posiekaną ostrą papryczkę, smaż razem z boczkiem pokrojonym w kostkę przez około 4-5 minut.

Krok 2

Dodaj pomidory pokrojone w kostkę i zagotuj. Duś razem przez ok. 10 minut, aż sos zgęstnieje i dopraw solą do smaku.

Krok 3

Ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie. Gdy makaron będzie już gotowy, odsącz z wody i przelej do sosu. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Dopraw świeżo zmielonym czarnym pieprzem i podawaj ze świeżo utartym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bucatini alla matriciana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bucatini alla matriciana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bucatini alla matriciana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bucatini alla matriciana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bucatini alla matriciana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bucatini alla matriciana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bucatini alla matriciana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bucatini alla matriciana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kotleciki z bobu
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej