
Składniki
null
null
null
1 sztuka
100 gramów
200 gramów
600 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na dużej patelni rozgrzej łyżkę oliwy z oliwek, dodaj posiekaną ostrą papryczkę, smaż razem z boczkiem pokrojonym w kostkę przez około 4-5 minut.
Krok 2
Dodaj pomidory pokrojone w kostkę i zagotuj. Duś razem przez ok. 10 minut, aż sos zgęstnieje i dopraw solą do smaku.
Krok 3
Ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie. Gdy makaron będzie już gotowy, odsącz z wody i przelej do sosu. Dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Dopraw świeżo zmielonym czarnym pieprzem i podawaj ze świeżo utartym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej