Galareta kolorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Galareta kolorowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 łyżki

20 sztuk

1 łyżka

1 łyżka

1 opakowanie

2 szklanki

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody, a gdy napęcznieje rozprowadź ją w niewielkiej ilości wrzątku.

Krok 2

Bulion zagotuj z winem i octem. Dopraw, jeżeli uznasz to za konieczne. Połącz z żelatyną i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Do szklanej formy z kominkiem wlej niewielką ilość galarety. Wstaw na kilka minut do zamrażalnika.

Krok 4

Na stężałą galaretę wysyp groszek odsączony z zalewy i zalej ponownie galaretą, aby groszek był przykryty. Wstaw do lodówki.

Krok 5

Gdy całość stężeje, ułóż warstwę pieczarek i rzodkiewek i zalej pozostałą galaretą. Ponownie wstaw do lodówki.

Krok 6

Na półmisek wyłóż wystudzoną galaretę. Udekoruj ją rzodkiewkami, a wnętrze, które utworzył kominek napełnij majonezem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Galareta kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Galareta kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Galareta kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Galareta kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Galareta kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Galareta kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Galareta kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Galareta kolorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej