Galareta kolorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Galareta kolorowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 łyżki

20 sztuk

1 łyżka

1 łyżka

1 opakowanie

2 szklanki

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody, a gdy napęcznieje rozprowadź ją w niewielkiej ilości wrzątku.

Krok 2

Bulion zagotuj z winem i octem. Dopraw, jeżeli uznasz to za konieczne. Połącz z żelatyną i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Do szklanej formy z kominkiem wlej niewielką ilość galarety. Wstaw na kilka minut do zamrażalnika.

Krok 4

Na stężałą galaretę wysyp groszek odsączony z zalewy i zalej ponownie galaretą, aby groszek był przykryty. Wstaw do lodówki.

Krok 5

Gdy całość stężeje, ułóż warstwę pieczarek i rzodkiewek i zalej pozostałą galaretą. Ponownie wstaw do lodówki.

Krok 6

Na półmisek wyłóż wystudzoną galaretę. Udekoruj ją rzodkiewkami, a wnętrze, które utworzył kominek napełnij majonezem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Galareta kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Galareta kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Galareta kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Galareta kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Galareta kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Galareta kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Galareta kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Galareta kolorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej