Sałatka z ośmiornicy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z ośmiornicy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

null

1 pęczek

2

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ośmiorniczkę wyciągnij z puszki, opłukaj i odsącz. Pokrój ją i przełóż do miseczki.

Krok 2

Dodaj posiekaną natkę i zmiażdżony czosnek i dopraw oliwą, octem, pieprzem oraz solą.

Krok 3

Odstaw do lodówki, aby się schłodziła.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ośmiornicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ośmiornicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ośmiornicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ośmiornicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ośmiornicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ośmiornicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ośmiornicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ośmiornicy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej