
Składniki
null
null
1 pęczek
2
1 łyżeczka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ośmiorniczkę wyciągnij z puszki, opłukaj i odsącz. Pokrój ją i przełóż do miseczki.
Krok 2
Dodaj posiekaną natkę i zmiażdżony czosnek i dopraw oliwą, octem, pieprzem oraz solą.
Krok 3
Odstaw do lodówki, aby się schłodziła.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej