Placuszki z jabłkiem i bananem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z jabłkiem i bananem

Autor: nal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżeczki

200 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mieszam składniki mokre: jajka i jogurt. Do masy wsypuję cukier wanilinowy i proszek do pieczenia (specjalnie placków nie słodzę, bo zjadam je polane syropem klonowym) i wrzucam owoce. Na końcu dosypuję mąkę, w ilości takiej aby uzyskać odpowiednią konsystencję (trochę gęstszą niż na naleśniki).

Krok 2

Na patelni rozgrzewam oliwę z masłem. Masę plackową układam łyżką na rozgrzany tłuszcz. Placki smażę najpierw z jednej strony (aż stężeją), następnie przewracam na drugi boczek.

Krok 3

Zjadam z serkiem wiejskim i polane syropem klonowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z jabłkiem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z jabłkiem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z jabłkiem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z jabłkiem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z jabłkiem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z jabłkiem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z jabłkiem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z jabłkiem i bananem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej