Placuszki z jabłkiem i bananem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z jabłkiem i bananem

Autor: nal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mieszam składniki mokre: jajka i jogurt. Do masy wsypuję cukier wanilinowy i proszek do pieczenia (specjalnie placków nie słodzę, bo zjadam je polane syropem klonowym) i wrzucam owoce. Na końcu dosypuję mąkę, w ilości takiej aby uzyskać odpowiednią konsystencję (trochę gęstszą niż na naleśniki).

Krok 2

Na patelni rozgrzewam oliwę z masłem. Masę plackową układam łyżką na rozgrzany tłuszcz. Placki smażę najpierw z jednej strony (aż stężeją), następnie przewracam na drugi boczek.

Krok 3

Zjadam z serkiem wiejskim i polane syropem klonowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z jabłkiem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z jabłkiem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z jabłkiem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z jabłkiem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z jabłkiem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z jabłkiem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z jabłkiem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z jabłkiem i bananem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Francuskie tosty
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej