Placuszki z jabłkiem i bananem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z jabłkiem i bananem

Autor: nal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżeczki

200 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mieszam składniki mokre: jajka i jogurt. Do masy wsypuję cukier wanilinowy i proszek do pieczenia (specjalnie placków nie słodzę, bo zjadam je polane syropem klonowym) i wrzucam owoce. Na końcu dosypuję mąkę, w ilości takiej aby uzyskać odpowiednią konsystencję (trochę gęstszą niż na naleśniki).

Krok 2

Na patelni rozgrzewam oliwę z masłem. Masę plackową układam łyżką na rozgrzany tłuszcz. Placki smażę najpierw z jednej strony (aż stężeją), następnie przewracam na drugi boczek.

Krok 3

Zjadam z serkiem wiejskim i polane syropem klonowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z jabłkiem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z jabłkiem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z jabłkiem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z jabłkiem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z jabłkiem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z jabłkiem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z jabłkiem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z jabłkiem i bananem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej