
Składniki
150 mililitrów
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
50 gramów
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
2 sztuki
350 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki umyj i obierz.
Krok 2
Do soku pomarańczowego dodaj czosnek roztarty z solą, imbir, miód i sos sojowy.
Krok 3
Do marynaty włóż krewetki i zostaw je na 2 godziny.
Krok 4
Roztrzep jajko, dodaj mąkę, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. Wlej trochę wody i zagnieć gęste ciasto.
Krok 5
Krewetki obtaczaj w cieście i wrzucaj na rozgrzany olej.
Krok 6
Smaż przez 4-5 minut, aby uzyskały złocistobrązową barwę.
Krok 7
Po wyjęciu odsącz z tłuszczu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej