Krewetki pieczone w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki pieczone w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 mililitrów

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

50 gramów

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

2 sztuki

350 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki umyj i obierz.

Krok 2

Do soku pomarańczowego dodaj czosnek roztarty z solą, imbir, miód i sos sojowy.

Krok 3

Do marynaty włóż krewetki i zostaw je na 2 godziny.

Krok 4

Roztrzep jajko, dodaj mąkę, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. Wlej trochę wody i zagnieć gęste ciasto.

Krok 5

Krewetki obtaczaj w cieście i wrzucaj na rozgrzany olej.

Krok 6

Smaż przez 4-5 minut, aby uzyskały złocistobrązową barwę.

Krok 7

Po wyjęciu odsącz z tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki pieczone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki pieczone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki pieczone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki pieczone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki pieczone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki pieczone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki pieczone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki pieczone w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej