Krewetki pieczone w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki pieczone w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 mililitrów

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

50 gramów

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

2 sztuki

350 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki umyj i obierz.

Krok 2

Do soku pomarańczowego dodaj czosnek roztarty z solą, imbir, miód i sos sojowy.

Krok 3

Do marynaty włóż krewetki i zostaw je na 2 godziny.

Krok 4

Roztrzep jajko, dodaj mąkę, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. Wlej trochę wody i zagnieć gęste ciasto.

Krok 5

Krewetki obtaczaj w cieście i wrzucaj na rozgrzany olej.

Krok 6

Smaż przez 4-5 minut, aby uzyskały złocistobrązową barwę.

Krok 7

Po wyjęciu odsącz z tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki pieczone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki pieczone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki pieczone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki pieczone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki pieczone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki pieczone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki pieczone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki pieczone w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej