Ptysie z masą szynkową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ptysie z masą szynkową

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

125 mililitrów

4 sztuki

200 gramów

100 gramów

null

0.5 kilograma

2 łyżki

null

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko zagotuj ze 125 ml wody , masłem i szczyptą soli. Dosyp mąkę i mieszaj energicznie, do czasu gdy na ściankach pojawi się biały płyn. Następnie przełóż do miski i zmiksuj. Nie przerywając miksowania dodaj po kolei jajka.

Krok 2

Masę przełóż Do szprycy ze średnią końcówką

Krok 3

Blachę wyłóż pergaminem i wyciskaj na nią ptysie o wielkości orzecha włoskiego.

Krok 4

Piecz 30 minut w 200 stopniach, następnie obniż temperaturę do 190 stopni i piecz jeszcze 15 minut.

Krok 5

Po ostygnięciu poprzekrawaj na połowy. Szynkę pokrój w kostkę, dodaj serek i majonez, zmiksuj. Przypraw sola i pieprzem. Ptysie napełnij kremem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ptysie z masą szynkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ptysie z masą szynkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ptysie z masą szynkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ptysie z masą szynkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ptysie z masą szynkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ptysie z masą szynkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ptysie z masą szynkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ptysie z masą szynkową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej