Ptysie z masą szynkową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ptysie z masą szynkową

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

125 mililitrów

4 sztuki

200 gramów

100 gramów

null

0.5 kilograma

2 łyżki

null

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko zagotuj ze 125 ml wody , masłem i szczyptą soli. Dosyp mąkę i mieszaj energicznie, do czasu gdy na ściankach pojawi się biały płyn. Następnie przełóż do miski i zmiksuj. Nie przerywając miksowania dodaj po kolei jajka.

Krok 2

Masę przełóż Do szprycy ze średnią końcówką

Krok 3

Blachę wyłóż pergaminem i wyciskaj na nią ptysie o wielkości orzecha włoskiego.

Krok 4

Piecz 30 minut w 200 stopniach, następnie obniż temperaturę do 190 stopni i piecz jeszcze 15 minut.

Krok 5

Po ostygnięciu poprzekrawaj na połowy. Szynkę pokrój w kostkę, dodaj serek i majonez, zmiksuj. Przypraw sola i pieprzem. Ptysie napełnij kremem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ptysie z masą szynkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ptysie z masą szynkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ptysie z masą szynkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ptysie z masą szynkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ptysie z masą szynkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ptysie z masą szynkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ptysie z masą szynkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ptysie z masą szynkową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Prosta sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej