Pikantne bułeczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne bułeczki

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

4

15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

350 gramów

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżka

0.5 sztuki

35 gramów

1.5 szklanki

5 sztuk

200 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże z cukrem,mąką i ciepłym mlekiem odstawiamy w ciepłe miejsce aby 'ruszyły' .Po czym przelewamy je do mąki z solą i powoli dolewamy ciepłą wodę.Wsypujemy sól.Mieszamy łyżką.Dolewamy tyle wody aby ciasto nabrało spójności i mozna je było zagnieśc ręką.Ręce przy zagniataniu i wyrabianiu maczamy w oleju. Dobrze wyrobione ciasto powinno byc sprężyste i rozciągliwe

Krok 2

Z ciasta formujemy trzy równe części i każdą rozwałkowujemy na prostokąt. Smarujemy sosem,układamy cieniutkie plasterki parówek,lub innej wędlinki i równomiernie posypujemy serem

Krok 3

Zwijamy jak roladę.Kroimy wzdłuż na grube plastry.Po środku każdego plastra robimy podłużne wgłębienie trzonkiem noża.Pieczemy na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do temp.180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne bułeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne bułeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne bułeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne bułeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne bułeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne bułeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne bułeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne bułeczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej