Pikantne bułeczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne bułeczki

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

4

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżka

0.5 sztuki

35 gramów

1.5 szklanki

5 sztuk

200 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże z cukrem,mąką i ciepłym mlekiem odstawiamy w ciepłe miejsce aby 'ruszyły' .Po czym przelewamy je do mąki z solą i powoli dolewamy ciepłą wodę.Wsypujemy sól.Mieszamy łyżką.Dolewamy tyle wody aby ciasto nabrało spójności i mozna je było zagnieśc ręką.Ręce przy zagniataniu i wyrabianiu maczamy w oleju. Dobrze wyrobione ciasto powinno byc sprężyste i rozciągliwe

Krok 2

Z ciasta formujemy trzy równe części i każdą rozwałkowujemy na prostokąt. Smarujemy sosem,układamy cieniutkie plasterki parówek,lub innej wędlinki i równomiernie posypujemy serem

Krok 3

Zwijamy jak roladę.Kroimy wzdłuż na grube plastry.Po środku każdego plastra robimy podłużne wgłębienie trzonkiem noża.Pieczemy na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do temp.180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne bułeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne bułeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne bułeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne bułeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne bułeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne bułeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne bułeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne bułeczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej