Składniki
0.5 kilograma
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
3 łyżki
0.5 łyżki
0.5 łyżki
0.5 łyżki
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Zagotuj wodę i rozpuść Bulion na włoszczyźnie Knorr. W bulionie ugotuj ziemniaki.
Krok 2
Wyłóż je na tacę do ostygnięcia.
Krok 3
Wymieszaj jogurt naturalny, śmietanę i zioła. Dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. Ziemniaki polej preferowaną ilością sosu i podawaj.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej