Ziemniaki w sosie ziołowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki w sosie ziołowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

3 łyżki

0.5 łyżki

0.5 łyżki

0.5 łyżki

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Zagotuj wodę i rozpuść Bulion na włoszczyźnie Knorr. W bulionie ugotuj ziemniaki.

Krok 2

Wyłóż je na tacę do ostygnięcia.

Krok 3

Wymieszaj jogurt naturalny, śmietanę i zioła. Dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. Ziemniaki polej preferowaną ilością sosu i podawaj.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Holiszki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej