Czarna fasola przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czarna fasola

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

100 gramów

4 łyżki

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę umyj pod zimną wodą, a następnie zalej 8 szklankami zimnej, przegotowanej wody i pozostaw na noc. Następnego dnia ugotuj ją do miękkości, odcedź i ugnieć widelcem.

Krok 2

Cebulę posiekaj i podsmaż na patelni.

Krok 3

Dodaj fasolę i pokruszony biały ser. Dopraw solą. Wlej wywar.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czarną fasolę trzeba najpierw namaczać przez 12 godzin, a później gotować przez około godzinę – najlepiej w tej samej wodzie. Jej smak wynagrodzi ci długi czas oczekiwania!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czarna fasola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czarna fasola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czarna fasola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czarna fasola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czarna fasola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czarna fasola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czarna fasola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czarna fasola - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej