Kokilki ze szparagami i szynką parmeńską
średnie
4 osoby zapisały

Składniki
3 sztuki
3 sztuki
4 sztuki
100 mililitrów
0.5 łyżeczki
1 łyżka
6 plastrów
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
6 kokilek do zapiekania wysmaruj masłem. Wyłóż dno i ścianki każdej kokilki plastrem szynki.
Krok 2
Odkrój zdrewniałą część szparagów (1/3 długości). Obierz i pokrój łodygi, a główki pozostaw w całości. Obierz i pokrój w kostkę pieczarki. Pomidory pokrój w paski. Do kokilek włóż pokrojone szparagi, pieczarki i pomidory. Na wierzchu ułóż główki szparagów. Wszystko zalej jajkami zmiksowanymi z jogurtem i Delikatem w płynie.
Krok 3
Piecz w 200 stopniach przez około 18 minut, aż jajka na powierzchni będą ścięte. Po wyjęciu odczekaj kilka minut aż masa jajeczna zetnie się całkowicie i przełóż zawartość kokilek na talerze.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPlanujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej