Kokilki ze szparagami i szynką parmeńską

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

12 sztuk

6 plastrów

100 mililitrów

3 sztuki

3 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

6 kokilek do zapiekania wysmaruj masłem. Wyłóż dno i ścianki każdej kokilki plastrem szynki.

Krok 2

Odkrój zdrewniałą część szparagów (1/3 długości). Obierz i pokrój łodygi, a główki pozostaw w całości. Obierz i pokrój w kostkę pieczarki. Pomidory pokrój w paski. Do kokilek włóż pokrojone szparagi, pieczarki i pomidory. Na wierzchu ułóż główki szparagów. Wszystko zalej jajkami zmiksowanymi z jogurtem i Delikatem w płynie.

Krok 3

Piecz w 200 stopniach przez około 18 minut, aż jajka na powierzchni będą ścięte. Po wyjęciu odczekaj kilka minut aż masa jajeczna zetnie się całkowicie i przełóż zawartość kokilek na talerze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokilki ze szparagami i szynką parmeńską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokilki ze szparagami i szynką parmeńską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokilki ze szparagami i szynką parmeńską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokilki ze szparagami i szynką parmeńską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokilki ze szparagami i szynką parmeńską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokilki ze szparagami i szynką parmeńską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokilki ze szparagami i szynką parmeńską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Delikat przyprawa w  płynie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa w  płynie Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej