Pierożki z mięsem do rosołu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierożki z mięsem do rosołu

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1

200 gramów

5 łyżek

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z maki, jajka, wody i szczypty soli przygotuj ciasto, Wyrób na jednolita masę, podziel na dwie części i włóż na 1 godzinę do lodówki.

Krok 2

Mięso wymieszaj z Fixem Knorr. Dodaj posiekaną natkę pietruszki. Schłodzone ciasto rozwałkuj na dwa płaty.

Krok 3

Rozłożyć porcje farszu na 1 płacie w kilku rzędach. Miejsca pomiędzy rzędami posmaruj białkiem, przykryj drugim płatem i posklejaj.

Krok 4

Radełkiem wykrawaj niewielkie kwadraty. Gotuj we wrzącej wodzie kilka minut. Podawaj z rosołem.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierożki z mięsem do rosołu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierożki z mięsem do rosołu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierożki z mięsem do rosołu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierożki z mięsem do rosołu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierożki z mięsem do rosołu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierożki z mięsem do rosołu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierożki z mięsem do rosołu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierożki z mięsem do rosołu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej