Pierożki z mięsem do rosołu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierożki z mięsem do rosołu

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1

200 gramów

5 łyżek

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z maki, jajka, wody i szczypty soli przygotuj ciasto, Wyrób na jednolita masę, podziel na dwie części i włóż na 1 godzinę do lodówki.

Krok 2

Mięso wymieszaj z Fixem Knorr. Dodaj posiekaną natkę pietruszki. Schłodzone ciasto rozwałkuj na dwa płaty.

Krok 3

Rozłożyć porcje farszu na 1 płacie w kilku rzędach. Miejsca pomiędzy rzędami posmaruj białkiem, przykryj drugim płatem i posklejaj.

Krok 4

Radełkiem wykrawaj niewielkie kwadraty. Gotuj we wrzącej wodzie kilka minut. Podawaj z rosołem.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierożki z mięsem do rosołu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierożki z mięsem do rosołu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierożki z mięsem do rosołu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierożki z mięsem do rosołu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierożki z mięsem do rosołu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierożki z mięsem do rosołu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierożki z mięsem do rosołu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierożki z mięsem do rosołu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej