
Składniki
200 gramów
1
200 gramów
5 łyżek
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z maki, jajka, wody i szczypty soli przygotuj ciasto, Wyrób na jednolita masę, podziel na dwie części i włóż na 1 godzinę do lodówki.
Krok 2
Mięso wymieszaj z Fixem Knorr. Dodaj posiekaną natkę pietruszki. Schłodzone ciasto rozwałkuj na dwa płaty.
Krok 3
Rozłożyć porcje farszu na 1 płacie w kilku rzędach. Miejsca pomiędzy rzędami posmaruj białkiem, przykryj drugim płatem i posklejaj.
Krok 4
Radełkiem wykrawaj niewielkie kwadraty. Gotuj we wrzącej wodzie kilka minut. Podawaj z rosołem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej