Pierożki z mięsem do rosołu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierożki z mięsem do rosołu

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1

200 gramów

5 łyżek

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z maki, jajka, wody i szczypty soli przygotuj ciasto, Wyrób na jednolita masę, podziel na dwie części i włóż na 1 godzinę do lodówki.

Krok 2

Mięso wymieszaj z Fixem Knorr. Dodaj posiekaną natkę pietruszki. Schłodzone ciasto rozwałkuj na dwa płaty.

Krok 3

Rozłożyć porcje farszu na 1 płacie w kilku rzędach. Miejsca pomiędzy rzędami posmaruj białkiem, przykryj drugim płatem i posklejaj.

Krok 4

Radełkiem wykrawaj niewielkie kwadraty. Gotuj we wrzącej wodzie kilka minut. Podawaj z rosołem.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierożki z mięsem do rosołu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierożki z mięsem do rosołu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierożki z mięsem do rosołu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierożki z mięsem do rosołu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierożki z mięsem do rosołu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierożki z mięsem do rosołu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierożki z mięsem do rosołu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierożki z mięsem do rosołu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Łosoś a la carbonara
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej