Pierożki z mięsem do rosołu przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pierożki z mięsem do rosołu

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1

200 gramów

5 łyżek

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z maki, jajka, wody i szczypty soli przygotuj ciasto, Wyrób na jednolita masę, podziel na dwie części i włóż na 1 godzinę do lodówki.

Krok 2

Mięso wymieszaj z Fixem Knorr. Dodaj posiekaną natkę pietruszki. Schłodzone ciasto rozwałkuj na dwa płaty.

Krok 3

Rozłożyć porcje farszu na 1 płacie w kilku rzędach. Miejsca pomiędzy rzędami posmaruj białkiem, przykryj drugim płatem i posklejaj.

Krok 4

Radełkiem wykrawaj niewielkie kwadraty. Gotuj we wrzącej wodzie kilka minut. Podawaj z rosołem.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierożki z mięsem do rosołu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierożki z mięsem do rosołu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierożki z mięsem do rosołu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierożki z mięsem do rosołu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierożki z mięsem do rosołu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierożki z mięsem do rosołu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierożki z mięsem do rosołu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej