Skrzydełka z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka z kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

0.5 łyżeczki

500 mililitrów

null

6 łyżek

12 sztuk

10 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz i rozetrzyj z solą.

Krok 2

Wymieszaj z jogurtem, sokiem z cytryny, papryką i oliwą.

Krok 3

Sosem zalej skrzydełka i odstaw na 2 godziny.

Krok 4

Po osączeniu piecz z obu stron na grillu po 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Cukinia zapiekana z serem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej