
Składniki
4 sztuki
1 szczypta
0.5 łyżeczki
500 mililitrów
null
6 łyżek
12 sztuk
10 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek obierz i rozetrzyj z solą.
Krok 2
Wymieszaj z jogurtem, sokiem z cytryny, papryką i oliwą.
Krok 3
Sosem zalej skrzydełka i odstaw na 2 godziny.
Krok 4
Po osączeniu piecz z obu stron na grillu po 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej