Skrzydełka z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka z kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

0.5 łyżeczki

500 mililitrów

null

6 łyżek

12 sztuk

10 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz i rozetrzyj z solą.

Krok 2

Wymieszaj z jogurtem, sokiem z cytryny, papryką i oliwą.

Krok 3

Sosem zalej skrzydełka i odstaw na 2 godziny.

Krok 4

Po osączeniu piecz z obu stron na grillu po 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej