Skrzydełka z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka z kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

0.5 łyżeczki

500 mililitrów

null

6 łyżek

12 sztuk

10 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz i rozetrzyj z solą.

Krok 2

Wymieszaj z jogurtem, sokiem z cytryny, papryką i oliwą.

Krok 3

Sosem zalej skrzydełka i odstaw na 2 godziny.

Krok 4

Po osączeniu piecz z obu stron na grillu po 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej