Sorbet cytrynowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sorbet cytrynowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.5 szklanki

1 szklanka

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytryny sparz. Z cytryn zetrzyj skórkę i wyciśnij sok.

Krok 2

W rondlu wymieszaj wodę, skórkę z cytryny i cukier. Podgrzewaj, aż cukier się rozpuści.

Krok 3

Następnie przelej do dzbanka i wystudź do temperatury pokojowej. Wymieszaj z sokiem z cytryny.

Krok 4

Płyn wlej do formy do ciasta, przykryj folią, po czym wstaw do lodówki na 3 godziny. Syrop zmiksuj z białkiem, włóż z powrotem do formy i przykryj folią.

Krok 5

Zamrażaj przez 3 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sorbet cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sorbet cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sorbet cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sorbet cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sorbet cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sorbet cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sorbet cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sorbet cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej