Tilapia z czereśniami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tilapia z czereśniami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

null

null

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

4 sztuki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj, osusz i natrzyj solą i pieprzem, skrop odrobiną soku z limonki, odstaw na kilka minut.

Krok 2

Czereśnie umyj, pokrój w plastry, cebule pokrój w talarki, pietruszkę posiekaj. Wszystko wymieszaj.

Krok 3

Dodaj odrobinę soku z limonki, oczyszczoną i pokrojoną w kosteczkę papryczkę i dopraw do smaku.

Krok 4

Filety skrop oliwą i ułóż na folii aluminiowej.

Krok 5

Piecz na grillu przez 15 minut z każdej strony. Tilapię podawaj razem z czereśniową sałatką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tilapia z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tilapia z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tilapia z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tilapia z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tilapia z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tilapia z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tilapia z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tilapia z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej