
Składniki
0.5 sztuki
null
null
3 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
3 łyżki
4 sztuki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj, osusz i natrzyj solą i pieprzem, skrop odrobiną soku z limonki, odstaw na kilka minut.
Krok 2
Czereśnie umyj, pokrój w plastry, cebule pokrój w talarki, pietruszkę posiekaj. Wszystko wymieszaj.
Krok 3
Dodaj odrobinę soku z limonki, oczyszczoną i pokrojoną w kosteczkę papryczkę i dopraw do smaku.
Krok 4
Filety skrop oliwą i ułóż na folii aluminiowej.
Krok 5
Piecz na grillu przez 15 minut z każdej strony. Tilapię podawaj razem z czereśniową sałatką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


























