Tilapia z czereśniami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tilapia z czereśniami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

null

null

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

4 sztuki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj, osusz i natrzyj solą i pieprzem, skrop odrobiną soku z limonki, odstaw na kilka minut.

Krok 2

Czereśnie umyj, pokrój w plastry, cebule pokrój w talarki, pietruszkę posiekaj. Wszystko wymieszaj.

Krok 3

Dodaj odrobinę soku z limonki, oczyszczoną i pokrojoną w kosteczkę papryczkę i dopraw do smaku.

Krok 4

Filety skrop oliwą i ułóż na folii aluminiowej.

Krok 5

Piecz na grillu przez 15 minut z każdej strony. Tilapię podawaj razem z czereśniową sałatką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tilapia z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tilapia z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tilapia z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tilapia z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tilapia z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tilapia z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tilapia z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej