Tilapia z czereśniami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tilapia z czereśniami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

null

null

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

4 sztuki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj, osusz i natrzyj solą i pieprzem, skrop odrobiną soku z limonki, odstaw na kilka minut.

Krok 2

Czereśnie umyj, pokrój w plastry, cebule pokrój w talarki, pietruszkę posiekaj. Wszystko wymieszaj.

Krok 3

Dodaj odrobinę soku z limonki, oczyszczoną i pokrojoną w kosteczkę papryczkę i dopraw do smaku.

Krok 4

Filety skrop oliwą i ułóż na folii aluminiowej.

Krok 5

Piecz na grillu przez 15 minut z każdej strony. Tilapię podawaj razem z czereśniową sałatką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tilapia z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tilapia z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tilapia z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tilapia z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tilapia z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tilapia z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tilapia z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tilapia z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej