Złoty kurczak na ossstro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złoty kurczak na ossstro

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki kurczaka dokładnie płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.

Krok 2

Przyprawę do kurczaka i dwie kostki czosnkowe mieszamy z oliwą. Dodajemy drobno posiekaną papryczkę chili (usunąwszy wcześniej pestki) oraz sos tabasco (według uznania).

Krok 3

Do tak przygotowanej marynaty wkładamy pałki i mieszamy tak, by dokładnie się nią pokryły. Marynujemy co najmniej godzinę w lodówce.

Krok 4

Mięso wkładamy do rękawa do pieczenia, dokładnie zamykamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Pieczemy około 30 minut. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złoty kurczak na ossstro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złoty kurczak na ossstro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złoty kurczak na ossstro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złoty kurczak na ossstro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złoty kurczak na ossstro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złoty kurczak na ossstro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złoty kurczak na ossstro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złoty kurczak na ossstro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej