Złoty kurczak na ossstro

Autor: Kuba Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki kurczaka dokładnie płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.

Krok 2

Przyprawę do kurczaka i dwie kostki czosnkowe mieszamy z oliwą. Dodajemy drobno posiekaną papryczkę chili (usunąwszy wcześniej pestki) oraz sos tabasco (według uznania).

Krok 3

Do tak przygotowanej marynaty wkładamy pałki i mieszamy tak, by dokładnie się nią pokryły. Marynujemy co najmniej godzinę w lodówce.

Krok 4

Mięso wkładamy do rękawa do pieczenia, dokładnie zamykamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Pieczemy około 30 minut. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złoty kurczak na ossstro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złoty kurczak na ossstro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złoty kurczak na ossstro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złoty kurczak na ossstro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złoty kurczak na ossstro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złoty kurczak na ossstro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złoty kurczak na ossstro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej