Złoty kurczak na ossstro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złoty kurczak na ossstro

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki kurczaka dokładnie płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.

Krok 2

Przyprawę do kurczaka i dwie kostki czosnkowe mieszamy z oliwą. Dodajemy drobno posiekaną papryczkę chili (usunąwszy wcześniej pestki) oraz sos tabasco (według uznania).

Krok 3

Do tak przygotowanej marynaty wkładamy pałki i mieszamy tak, by dokładnie się nią pokryły. Marynujemy co najmniej godzinę w lodówce.

Krok 4

Mięso wkładamy do rękawa do pieczenia, dokładnie zamykamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Pieczemy około 30 minut. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złoty kurczak na ossstro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złoty kurczak na ossstro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złoty kurczak na ossstro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złoty kurczak na ossstro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złoty kurczak na ossstro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złoty kurczak na ossstro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złoty kurczak na ossstro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złoty kurczak na ossstro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Calzone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej