Złoty kurczak na ossstro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złoty kurczak na ossstro

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki kurczaka dokładnie płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.

Krok 2

Przyprawę do kurczaka i dwie kostki czosnkowe mieszamy z oliwą. Dodajemy drobno posiekaną papryczkę chili (usunąwszy wcześniej pestki) oraz sos tabasco (według uznania).

Krok 3

Do tak przygotowanej marynaty wkładamy pałki i mieszamy tak, by dokładnie się nią pokryły. Marynujemy co najmniej godzinę w lodówce.

Krok 4

Mięso wkładamy do rękawa do pieczenia, dokładnie zamykamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Pieczemy około 30 minut. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złoty kurczak na ossstro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złoty kurczak na ossstro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złoty kurczak na ossstro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złoty kurczak na ossstro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złoty kurczak na ossstro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złoty kurczak na ossstro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złoty kurczak na ossstro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złoty kurczak na ossstro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Czeskie knedliczki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej