Tort z wiśniami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Tort z wiśniami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

32 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

4 sztuki

0.6 szklanki

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

1 opakowanie

masa:

750 mililitrów

3 opakowania

3 łyżki

1 szklanka

25 mililitrów

1 łyżeczka

dekoracja:

13 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować biszkopt poprzedniego dnia. Upiec go: ubić pianę z białek z dodatkiem cukru. Żółtka z octem i proszkiem do pieczenia wymieszać i dodać do piany. Ubić. Dodawać po trochu mąkę. Wymieszać delikatnie.

Krok 2

Na tortownicę z wysmarowanym olejem i posypaną bułką tartą wylać ciasto. Wstawić do gorącego piekarnika. Piec w 180*C ok. 25 min.

Krok 3

Na drugi dzień biszkopt podzielić na 3 krążki. Dwa nasączyć alkoholem / sokiem.

Krok 4

Zostawić 3 łyżki soku do żelatyny. Rozpuścić żelatynę w soku i połączyć z wiśniami.

Krok 5

Kilkanaście wiśni odłożyć do dekoracji, resztę odsączonych wymieszać z żelatyną rozpuszczoną w 3 łyżkach soku i rozłożyć na. krążku. Przykryć 2. nasączonym krążkiem.

Krok 6

Wyłożyć na niego 1/3 ubitej na sztywno kremówki z cukrem pudrem i śmietan-fiksami, położyć 3. krążek.

Krok 7

Na niego wyłożyć 1/3 śmietany, wyrównać powierzchnię.

Krok 8

Resztą śmietany i wiśni udekorować tort. Ja do 3 łyżek śmietany dodałam rozpuszczoną polewę i wymieszałam i w ten sposób wykonałam napis.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej