Tosty francuskie z masłem orzechowym, czekoladowym i bananem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tosty francuskie z masłem orzechowym, czekoladowym i bananem

Autor: thegrooba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z chleba okroić skórki, posmarować cienko z obu stron masłem orzechowym lub czekoladowym, obłożyć plasterkami banana (po 5 szt na jeden sandwich). Złożyć i dobrze docisnąć.

Krok 2

Jajo dobrze wymieszać z mlekiem. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju z dodatkiem łyżki masła.

Krok 3

Kanapki zanurzyć w jaju, uwzględniając także brzegi. Smażyć z obu stron na złocisto-brązowy kolor.

Krok 4

Przekroić na trójkąty. Można polać jeszcze odrobiną miodu, syropu klonowego lub owocowego.

Krok 5

* Masło musi być w temp pokojowej - łatwo się rozsmaruje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tosty francuskie z masłem orzechowym, czekoladowym i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tosty francuskie z masłem orzechowym, czekoladowym i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tosty francuskie z masłem orzechowym, czekoladowym i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tosty francuskie z masłem orzechowym, czekoladowym i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tosty francuskie z masłem orzechowym, czekoladowym i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tosty francuskie z masłem orzechowym, czekoladowym i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tosty francuskie z masłem orzechowym, czekoladowym i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tosty francuskie z masłem orzechowym, czekoladowym i bananem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pizza saszetki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej