Tosty francuskie z masłem orzechowym, czekoladowym i bananem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tosty francuskie z masłem orzechowym, czekoladowym i bananem

Autor: thegrooba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z chleba okroić skórki, posmarować cienko z obu stron masłem orzechowym lub czekoladowym, obłożyć plasterkami banana (po 5 szt na jeden sandwich). Złożyć i dobrze docisnąć.

Krok 2

Jajo dobrze wymieszać z mlekiem. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju z dodatkiem łyżki masła.

Krok 3

Kanapki zanurzyć w jaju, uwzględniając także brzegi. Smażyć z obu stron na złocisto-brązowy kolor.

Krok 4

Przekroić na trójkąty. Można polać jeszcze odrobiną miodu, syropu klonowego lub owocowego.

Krok 5

* Masło musi być w temp pokojowej - łatwo się rozsmaruje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tosty francuskie z masłem orzechowym, czekoladowym i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tosty francuskie z masłem orzechowym, czekoladowym i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tosty francuskie z masłem orzechowym, czekoladowym i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tosty francuskie z masłem orzechowym, czekoladowym i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tosty francuskie z masłem orzechowym, czekoladowym i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tosty francuskie z masłem orzechowym, czekoladowym i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tosty francuskie z masłem orzechowym, czekoladowym i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tosty francuskie z masłem orzechowym, czekoladowym i bananem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurczak po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej