Truskawkowa rozkosz

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

253 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

2 łyżki

1 opakowanie

300 gramów

2 opakowania

2 łyżeczki

0.75 szklanki

0.5 litra

4 łyżeczki

2 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Herbatniki pokruszyć i połączyć z rozpuszczoną Kasią, wyłożyć nimi okrągłą dużą formę.

Krok 2

Truskawki rozmrozić i zmiksować z cukrem, dodać serki.

Krok 3

Galaretki i żelatynę rozpuścić w szklance wody, po ostudzeniu dodać do masy.

Krok 4

Wszystko wymieszać i wylać na herbatniki.

Krok 5

Wstawić do lodówki.

Krok 6

Ubić śmietanę z cukrem pudrem wymieszanym ze śmietan-fixem.

Krok 7

Wyłożyć śmietanę na masę, posypać tartą czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Truskawkowa rozkosz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Truskawkowa rozkosz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Truskawkowa rozkosz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Truskawkowa rozkosz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Truskawkowa rozkosz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Truskawkowa rozkosz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Truskawkowa rozkosz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej