Twarożek z gruszką i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Dieta 1500 kalorii

100 przepisów - 20 dni

Twarożek z gruszką i orzechami

Autor: Dodietetyka.pl, mgr Katarzyna Diuwe

ratingratingratingratingrating

9

149 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

368 osób wydrukowało

Pobierz pdf

429 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

25 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Twarożek przełóż do miseczki. Gruszki umyj i wykrój gniazda nasienne.

Twarożek z gruszką i orzechami  - Krok 1

Krok 2

Gruszki pokrój w kostkę. Dodaj do twarożku. Wymieszaj i podziel na porcje. Orzechy rozkrusz i posyp po wierzchu.

Twarożek z gruszką i orzechami  - Krok 2
Dodietetyka.pl, mgr Katarzyna Diuwe

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Twarożek z gruszką i orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Twarożek z gruszką i orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Twarożek z gruszką i orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Twarożek z gruszką i orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Twarożek z gruszką i orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Twarożek z gruszką i orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Twarożek z gruszką i orzechami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Twarożek z gruszką i orzechami Twarożek z gruszką i orzechami

mgr Katarzyna Diuwe z portalu dodietetyka.pl: Lekki serek wiejski to popularny produkt składający się z twarogu oraz śmietanki. Jest bogatym źródłem wartościowego białka, a jego delikatny smak sprawia, że można podawać go w wielu różnych wersjach – zarówno na słono, jak i na słodko, z warzywami lub z owocami. Doskonale smakuje połączony z gruszką, i taką właśnie kompozycję stosujemy w proponowanym przepisie. Wybierz soczyste odmiany tych owoców np. Klapsy lub Konferencje. Wszystkie inne również będą odpowiednie. Wykrój z nich gniazda nasienne, a następnie pokrój owoce na drobne kawałki albo zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dopraw do smaku cynamonem lub kardamonem, jeśli tylko masz ochotę na drobną modyfikację. Niewielką garść orzechów włoskich pokrusz, a potem posyp nimi serek z owocami. Dobrym pomysłem będzie wcześniejsze podprażenie ich na suchej patelni – będą wtedy bardziej chrupiące i wyraziste w smaku. Wykorzystaj ten sprawdzony pomysł na szybką, zdrową i fit przekąskę. Twarożek z gruszką i orzechami jest pożywny i pozwoli zaspokoić głód przed obiadem. Życzymy smacznego!