
Składniki
4 sztuki
2 szklanki
1 szklanka
1.5 łyżeczki
1 opakowanie
3 sztuki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki włożyć do miski,ucierać do momentu aż się dokładnie połączą (pojawiające się pęcherzyki powietrza świadczą o dobrze ukręconym cieście)Wysmarować margaryną i wysypać tartą bułką tortownicę o średnicy 24 x 24 cm. Wylać ciasto. Jabłka pokroić w ósemki i ułożyć ściśle na wierzchu ciasta. Ze względu na wielkość jabłek może być ich trzy lub cztery. Piec około 45 minut. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem gdy będzie zimne.
Krok 2
Jeśli chodzi o śmietanę to najlepsze jest średnie opakowanie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej