Ucierane ciasto z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ucierane ciasto z jabłkami

Autor: JOLANTA MRÓZ

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
9 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 szklanki

1 szklanka

1.5 łyżeczki

1 opakowanie

3 sztuki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki włożyć do miski,ucierać do momentu aż się dokładnie połączą (pojawiające się pęcherzyki powietrza świadczą o dobrze ukręconym cieście)Wysmarować margaryną i wysypać tartą bułką tortownicę o średnicy 24 x 24 cm. Wylać ciasto. Jabłka pokroić w ósemki i ułożyć ściśle na wierzchu ciasta. Ze względu na wielkość jabłek może być ich trzy lub cztery. Piec około 45 minut. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem gdy będzie zimne.

Krok 2

Jeśli chodzi o śmietanę to najlepsze jest średnie opakowanie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ucierane ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ucierane ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ucierane ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ucierane ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ucierane ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ucierane ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ucierane ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ucierane ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej