Ucierane ciasto z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ucierane ciasto z jabłkami

Autor: JOLANTA MRÓZ

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
9 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 szklanki

1 szklanka

1.5 łyżeczki

1 opakowanie

3 sztuki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki włożyć do miski,ucierać do momentu aż się dokładnie połączą (pojawiające się pęcherzyki powietrza świadczą o dobrze ukręconym cieście)Wysmarować margaryną i wysypać tartą bułką tortownicę o średnicy 24 x 24 cm. Wylać ciasto. Jabłka pokroić w ósemki i ułożyć ściśle na wierzchu ciasta. Ze względu na wielkość jabłek może być ich trzy lub cztery. Piec około 45 minut. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem gdy będzie zimne.

Krok 2

Jeśli chodzi o śmietanę to najlepsze jest średnie opakowanie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ucierane ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ucierane ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ucierane ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ucierane ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ucierane ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ucierane ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ucierane ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ucierane ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej