Ucierane ciasto z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ucierane ciasto z jabłkami

Autor: JOLANTA MRÓZ

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
9 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 szklanki

1 szklanka

1.5 łyżeczki

1 opakowanie

3 sztuki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki włożyć do miski,ucierać do momentu aż się dokładnie połączą (pojawiające się pęcherzyki powietrza świadczą o dobrze ukręconym cieście)Wysmarować margaryną i wysypać tartą bułką tortownicę o średnicy 24 x 24 cm. Wylać ciasto. Jabłka pokroić w ósemki i ułożyć ściśle na wierzchu ciasta. Ze względu na wielkość jabłek może być ich trzy lub cztery. Piec około 45 minut. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem gdy będzie zimne.

Krok 2

Jeśli chodzi o śmietanę to najlepsze jest średnie opakowanie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ucierane ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ucierane ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ucierane ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ucierane ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ucierane ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ucierane ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ucierane ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ucierane ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej