
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
250 mililitrów
20 dekagramów
null
100 gramów
50 gramów
null
300 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie.
Krok 3
Warzywa zeszklij na maśle*, po czym dodaj do nich czosnek.
Krok 5
Do sosu dodaj makaron i całość doprowadź do wrzenia. Na talerzach ułóż makaron z sosem i obficie posyp go żółtym serem oraz posiekaną natką pietruszki. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Krok 2
Cebulę i pieczarki obierz, a następnie pokrój w drobną kostkę. Ząbek czosnku rozgnieć.
Krok 4
Śmietanę wymieszaj z Fixem Spaghetti carbonara Knorr. Wmieszaj i wlej do warzyw. Gotuj na małym ogniu przez ok. 5 minut.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej