Makaron z sosem pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosem pieczarkowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

250 mililitrów

20 dekagramów

null

100 gramów

50 gramów

null

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie.

Krok 3

Warzywa zeszklij na maśle*, po czym dodaj do nich czosnek.

Krok 5

Do sosu dodaj makaron i całość doprowadź do wrzenia. Na talerzach ułóż makaron z sosem i obficie posyp go żółtym serem oraz posiekaną natką pietruszki. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 2

Cebulę i pieczarki obierz, a następnie pokrój w drobną kostkę. Ząbek czosnku rozgnieć.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z Fixem Spaghetti carbonara Knorr. Wmieszaj i wlej do warzyw. Gotuj na małym ogniu przez ok. 5 minut.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Smażona fasolka szparagowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej