Makaron z sosem pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosem pieczarkowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

250 mililitrów

20 dekagramów

null

100 gramów

50 gramów

null

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie.

Krok 3

Warzywa zeszklij na maśle*, po czym dodaj do nich czosnek.

Krok 5

Do sosu dodaj makaron i całość doprowadź do wrzenia. Na talerzach ułóż makaron z sosem i obficie posyp go żółtym serem oraz posiekaną natką pietruszki. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 2

Cebulę i pieczarki obierz, a następnie pokrój w drobną kostkę. Ząbek czosnku rozgnieć.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z Fixem Spaghetti carbonara Knorr. Wmieszaj i wlej do warzyw. Gotuj na małym ogniu przez ok. 5 minut.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej