Utopence przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Utopence

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.7 kilograma

250 mililitrów

1 łyżeczka

3 sztuki

0.5 łyżki

5 łyżek

1 łyżka

600 mililitrów

1 łyżeczka

2 kilogramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj zalewę: zagotuj wodę z octem, a następnie dodaj sól, cukier, olej, liść laurowy i chili. Gotuj około 2 minuty. Schłódź.

Krok 2

Serdelki obierz ze skórki i pokrój na 4 części.

Krok 3

Cebulę obierz i pokrój w krążki.

Krok 4

Do słoja wrzuć warstwę cebuli, a następnie ułóż warstwę serdelków. Przykryj je kolejną warstwą cebuli. Powtarzaj, aż do zapełnienia słoja.

Krok 5

Zalej schłodzoną zalewą. Przykryj celofanem i zwiąż gumką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Utopence - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Utopence - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Utopence - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Utopence - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Utopence - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Utopence - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Utopence - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Utopence - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej