
Składniki
1.7 kilograma
250 mililitrów
1 łyżeczka
3 sztuki
0.5 łyżki
5 łyżek
1 łyżka
600 mililitrów
1 łyżeczka
2 kilogramy
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj zalewę: zagotuj wodę z octem, a następnie dodaj sól, cukier, olej, liść laurowy i chili. Gotuj około 2 minuty. Schłódź.
Krok 2
Serdelki obierz ze skórki i pokrój na 4 części.
Krok 3
Cebulę obierz i pokrój w krążki.
Krok 4
Do słoja wrzuć warstwę cebuli, a następnie ułóż warstwę serdelków. Przykryj je kolejną warstwą cebuli. Powtarzaj, aż do zapełnienia słoja.
Krok 5
Zalej schłodzoną zalewą. Przykryj celofanem i zwiąż gumką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej