W-Zetka z truskawkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

25 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 szklanka

2 łyżki

20 dekagramów

1 szklanka

4 sztuki

4 łyżki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

masa:

3 sztuki

1 szklanka

50 dekagramów

1 opakowanie

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Utrzeć Kasię z cukrem i żółtkami, dodać kakao, mąkę, sodę i proszek do pieczenia.

Krok 2

Na koniec dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.

Krok 3

Piec na prostokątnej blaszce w temp. 180 st. około 40 min.

Krok 4

Po upieczeniu wystudzić i przekroić na pół.

Krok 5

Masa: utrzeć Kasię z cukrem, dodawać po 1 żółtku.

Krok 6

Do gładkiej masy dodać ser, a na koniec rozpuszczoną żelatynę.

Krok 7

Masą przełożyć ciasto, zostawić też trochę na posmarowanie wierzchu.

Krok 8

Na tym ułożyć świeże truskawki i zalać tężejąca galaretką.

Krok 9

Wstawić na noc do lodówki! Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • W-Zetka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • W-Zetka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • W-Zetka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • W-Zetka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • W-Zetka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • W-Zetka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • W-Zetka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej