
Składniki
1 szczypta
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa na patelnię wrzucamy na patelnię i zamiast tłuszczu dodaję wywar, który pozostał mi z poprzedniego dnia. Idealny jest rosołek! Jest już przyprawiony więc do smaku dodaję tylko pieprzu i troszkę bazylii.
Krok 2
Tak przygotowane warzywka podaję do obiadku. Są super, więc jeśli zostaje ci trochę wywaru nie wylewaj go tylko wykorzystaj do warzyw. Jeśli akurat nie masz wywaru dodaj rozpuszczony rosołek Winiary, ale pamiętaj, że wtedy trzeba bardziej przyprawić.
Krok 3
SMACZNEGO!!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























