WARZYWA NA PATELNIĘ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

WARZYWA NA PATELNIĘ

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa na patelnię wrzucamy na patelnię i zamiast tłuszczu dodaję wywar, który pozostał mi z poprzedniego dnia. Idealny jest rosołek! Jest już przyprawiony więc do smaku dodaję tylko pieprzu i troszkę bazylii.

Krok 2

Tak przygotowane warzywka podaję do obiadku. Są super, więc jeśli zostaje ci trochę wywaru nie wylewaj go tylko wykorzystaj do warzyw. Jeśli akurat nie masz wywaru dodaj rozpuszczony rosołek Winiary, ale pamiętaj, że wtedy trzeba bardziej przyprawić.

Krok 3

SMACZNEGO!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • WARZYWA NA PATELNIĘ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • WARZYWA NA PATELNIĘ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • WARZYWA NA PATELNIĘ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • WARZYWA NA PATELNIĘ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • WARZYWA NA PATELNIĘ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • WARZYWA NA PATELNIĘ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • WARZYWA NA PATELNIĘ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • WARZYWA NA PATELNIĘ - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej