WARZYWA NA PATELNIĘ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

WARZYWA NA PATELNIĘ

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa na patelnię wrzucamy na patelnię i zamiast tłuszczu dodaję wywar, który pozostał mi z poprzedniego dnia. Idealny jest rosołek! Jest już przyprawiony więc do smaku dodaję tylko pieprzu i troszkę bazylii.

Krok 2

Tak przygotowane warzywka podaję do obiadku. Są super, więc jeśli zostaje ci trochę wywaru nie wylewaj go tylko wykorzystaj do warzyw. Jeśli akurat nie masz wywaru dodaj rozpuszczony rosołek Winiary, ale pamiętaj, że wtedy trzeba bardziej przyprawić.

Krok 3

SMACZNEGO!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • WARZYWA NA PATELNIĘ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • WARZYWA NA PATELNIĘ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • WARZYWA NA PATELNIĘ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • WARZYWA NA PATELNIĘ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • WARZYWA NA PATELNIĘ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • WARZYWA NA PATELNIĘ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • WARZYWA NA PATELNIĘ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • WARZYWA NA PATELNIĘ - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej