WARZYWA NA PATELNIĘ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

WARZYWA NA PATELNIĘ

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa na patelnię wrzucamy na patelnię i zamiast tłuszczu dodaję wywar, który pozostał mi z poprzedniego dnia. Idealny jest rosołek! Jest już przyprawiony więc do smaku dodaję tylko pieprzu i troszkę bazylii.

Krok 2

Tak przygotowane warzywka podaję do obiadku. Są super, więc jeśli zostaje ci trochę wywaru nie wylewaj go tylko wykorzystaj do warzyw. Jeśli akurat nie masz wywaru dodaj rozpuszczony rosołek Winiary, ale pamiętaj, że wtedy trzeba bardziej przyprawić.

Krok 3

SMACZNEGO!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • WARZYWA NA PATELNIĘ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • WARZYWA NA PATELNIĘ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • WARZYWA NA PATELNIĘ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • WARZYWA NA PATELNIĘ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • WARZYWA NA PATELNIĘ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • WARZYWA NA PATELNIĘ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • WARZYWA NA PATELNIĘ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • WARZYWA NA PATELNIĘ - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej